Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

Data:

spot_img

Unul dintre sutele de proprietari din complexul Nordis dezvoltat de Vladimir Ciorbă și care nu a avut probleme cu construirea și intabularea imobilului este un anume Petru Mitocariu. El este cumnatul lui Alfred Simonis, președinte al PSD Timiș și fost președinte interimar al Camerei Deputaților. La alegerile din iunie 2024, Simonis a câștigat președinția Consiliului Județean Timiș.

În septembrie 2023, printr-un act emis de notărița Andreea Cosma, fiica fostului baron local Mircea Cosma de la Prahova emitea actul de întabulare cu drept de proprietate pe numele lui Petru Mitocariu.

Mitocariu este administrator și proprietar al firmei Spiridon Silv Forest din Caraș Severin, societate care are ca obiect de activitate exploatarea forestieră. Numărul de contact înregistrat la RECOM nu există, așa că l-am întrebat pe Alfred Simonis, cumnatul lui Mitocariu, dacă șeful PSD Marcel Ciolacu sau alți membri ai familiei sale au petrecut concedii în apartamentul cumpărat de la Vladimir Ciorbă și cât a costat imobilul.

Prieten cu un acționar

Simonis ne-a scris într-un mesaj că Mitocariu este prieten cu unul dintre acționarii Nordis și că mai departe nu-l interesează ce face ruda lui. În plus, Mitocariu nu l-ar cunoaște pe Ciolacu. „Cumnatul meu e prieten cu unul din acționarii Nordis, prin urmare nu e treaba mea ce face dânsul. Eu n-am călcat niciodată în complexul respectiv, cu atât mai puțin într-un apartament. Mai adaug faptul că niciuna din persoanele menționate mai sus (Marcel Ciolacu sau membri ai familiei sale, n. red.) nu se cunosc cu cumnatul meu”, ne-a transmis Simonis, fără să precizeze cât a costat apartamentul.

Presshub a arătat că printre proprietarii de apartamente în hotelul de lux din Mamaia regăsim numeroși medici, avocați, foști și actuali fotbaliști, funcționari publici, antreprenori, evazioniști, magistrați sau militari.

În plus, notărița care a autentificat multe dintre tranzacțiile Nordis, Ioana Băsescu, deține trei apartamente în complexul din Mamaia dezvoltat de Vladimir Ciorbă.

Publicația Rise Project a arătat recent că, la Timișoara, nepotul lui Marcel Ciolacu, Mihai și nevasta lui Sorin Grindeanu, Mihaela și un al treilea dezvoltator imobiliar construiesc la marginea orașului un cartier de 12 case. Locuințele au fost finalizate anul acesta și au fost scoase la vânzare cu prețul de 185.000 de euro.

Demisie din partid urmată de candidatură ca independent

Presshub a analizat cartea funciară a hotelului Nordis, afacere unde sute de clienți au fost păcăliți de acționarul principal Vladimir Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Vicol, fosta șefă a comisiei juridice a Camerei Deputaților. 

Pe 10 octombrie, Laura Vicol, supranumită „avocata interlopilor”, și-a dat demisia din PSD, potrivit unei scrisori înaintate de aceasta organizației locale PSD Dolj. Cu toate acestea, până în ultimul moment, conducerea centrală a partidului a făcut eforturi pentru a o plasa pe un loc eligibil pe listele de la Bacău, dar organizația locală a respins „oferta” lui Marcel Ciolacu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt clienții Nordis din Mamaia, cea mai mare schemă imobiliară piramidală

Presshub a analizat cartea funciară a hotelului Nordis, afacere...

Sorin Grindeanu a inspectat lucrările la autostrada Lugoj-Deva | Express de Banat

Sorin Grindeanu a verificat stadiul lucrărilor pe lotul II...