luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCuplul de șoc Abalași-Gafton, culmea traseismului la stat. Pe cine se bazează...

Cuplul de șoc Abalași-Gafton, culmea traseismului la stat. Pe cine se bazează Iașul pentru Spitalul Regional

Republica Absurdistan. În septembrie 2020, Bodgan Abalași a candidat la președinția Consiliului Județean Iași din partea Pro România, iar în decembrie, pentru un fotoliu de deputat.

Între cele două scrutine, pe 1 octombrie, Abalași a postat pe pagina sa de Facebook un grupaj foto cu Ana Pauker, fost lider comunist, și Clotilde Armand (USR), primar al sectorului 1 din Capitală, cu mesajul: „Istoria se repetă, dar, ce păcat, se repetă numai istoria prost făcută. Trecut și prezent… PCR = USR”.

Și la momentul postării, dar și în prezent, Abalași deține funcția de consilier în Ministerul Sănătății, cu responsabilități pe proiectul Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași.
Cristina Gafton, de la material săditor la spitale regionale

Așadar, cel mai important proiect al Iașului din ultimii 30 de ani e supervizat de un politician traseist (PSD, PC, ALDE, Pro România), aflat acum în Ministerul Sănătății, condus Vlad Voiculescu, ministru USR-PLUS.

Șefa lui Abalași are un traseu la fel de aiuritor: ieșeanca Laura Cristina Gafton a fost, în ordine, farmacistă, director general al Laboratorului central pentru calitatea semințelor și a materialului săditor, consilier la Consiliul Județean Iași și, din 2018, director la Departamentul Monitorizare Implementare Proiecte Spitale Regionale (DMIPSR).

Aberant: Gafton l-a angajat pe Abalași în departamentul său, iar Ministerul Sănătății, la care ambii lucrează, i-a dat în judecată pe Abalași pentru anularea concursului. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE