Cursul războiului se schimbă în favoarea Kievului datorită armelor occidentale | Aktual24

Data:

spot_img

Cursul războiului se schimbă în favoarea Kievului datorită faptului că Ucraina este lăsată să atace direct ținte militare rusești cu „armele-minune”, afirmă un colonel britanic în retragere, relatează Business Insider.

„Pentru prea mult timp, Ucraina a trebuit să se lupte cu rușii invadatori cu o mână legată la spate”, a scris Hamish de Bretton-Gordon într-un comentariu pentru The Telegraph.

Fostul soldat a deținut mai multe funcții în cei 23 de ani de carieră militară în cadrul armatei britanice. Pe lângă faptul că a fost comandantul Regimentului mixt chimic, biologic, radiologic și nuclear din Marea Britanie între 2004 și 2006, de Bretton-Gordon a condus și Batalionul CBRN de reacție rapidă al NATO între 2005 si 2007.

„În sfârșit, acest lucru începe să se schimbe. De acum înainte, cu permisiuni acordate de diverse țări occidentale – dar mai ales de Statele Unite – Ucraina poate lovi ținte mult mai adânc în Rusia”, a declarat de Bretton-Gordon.

Citește și: Procurorii l-au lăsat pe George Simion fără telefon

Luna trecută, Politico a relatat că administrația Biden a dat Ucrainei permisiunea de a folosi arme furnizate de SUA asupra țintelor rusești din zona Harkov. Forțele rusești au lansat un asalt asupra regiunii în luna mai, ca parte a unei ofensive de vară asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

„Deși este încă obligată să acorde prioritate frontului din Harkov prin natura permisiunilor acordate (Washingtonul se teme încă să dea Kievului carte albă pentru a trage oriunde), există dovezi că a eliberat forțele armate ucrainene pentru a folosi celelalte arme pe care le avea în rezervă pentru a lovi în altă parte”, a notat de Bretton-Gordon în comentariul său.

Fostul colonel a enumerat mai multe realizări militare recente ale Ucrainei, care au inclus atacuri cu drone asupra navelor militare rusești din Golful Taganrog și a aerodromului Ahtubinsk din sudul Rusiei.

Citește și: Primarii USR din București reclamă penal că le-au fost furate voturi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Cursul razboiului se schimba…”___–___dar nu si efectele, urmarile, oriunde si in oricare razboi…///2-„… crime de razboi si crime impotriva umanitatii…”(Cronica.ro)___–___lucru care nu ar fi fost posibil daca omenirea ar avea un nou ONU, cu cea mai puternica armata, iar statele nationale ar avea doar politii…///” De ce nu poate fi lăsată NATO să eșueze
    „…această misiune a apărării ordinii internaționale.(Octavian Manea-11.06.2024)…ecosistem de descurajare global…”___–-___asta spun de ani de zile , iar formal, aceasta se poate obtine prin construirea unui nou ONU(UN), la care NATO(macar in prima instanta) trebuie sa fie osatura, inclusiv-desigur- militara, iar aderarea de facto a celor 4 mari puteri economice asiatice, ar produce un efect de domino invers, tot mai multe tari se vor alatura acestui nou ONU, iar cu cat nr. membrilor este mai mare, cu atat cota de participare va fi mai mica, ceace va permite acestor tari sa se dezvolte mai rapid economic, inclusiv pe falia de aparare..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O angajată a unui aeroport german, acuzată de spionaj militar în favoarea Chinei

Un cetățean chinez este acuzat că a întreprins activități...

Germania vrea să voteze împotriva majorării tarifelor UE pentru mașinile electrice din China | Aktual24

Germania intenționează să voteze împotriva majorării tarifelor vamale ale...

Câini roboți echipați cu puști, testați de armata americană în Orientul Mijlociu | Aktual24

Armata SUA ar fi testat câini roboți echipați cu...