Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Partidului REPER și a cerut BEC renumărarea voturilor de la alegerile europarlamentare în mai multe secții din țară

Data:

Partidul REPER a anunțat vineri că a obținut la Curtea de Apel renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare în mai multe secții de votare din mai multe județe din țară.

„La trei săptămâni de la desfășurarea alegerilor, Curtea de Apel București confirmă frauda și cere BEC să organizeze renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare în mai multe județe din țară.

Așteptăm redactarea deciziei pentru a reveni cu mai multe detalii.

E un rezultat fără precedent obținut astăzi alături de colegii Oana Cambera , Lavinia Aioanei , Irina Sorescu-Vasile și avocatul Dragoș Popa”, a scris pe Facebook Andrei Lupu, candidat REPER.

Potrivit portalului just.ro, Curtea de Apel București a decis, vineri, în Dosarul 4059/2/2024 anularea Deciziilor Biroului Electoral nr. 67D/11.06.2024, nr.78D/14.06.2024, nr.93D/18.06.2024, nr.94D/18.06.2024, nr.97D/18.06.2024 şi nr.110D/18.06.2024 și să oblige Biroul Electoral Central să soluţioneze cererile de renumărare a voturilor pentru alegerile europarlamentare, conform cererii de chemare în judecată formulată în numele Partidului REPER de Lavinia Aioanei şi Irina Sorescu, cu sprijinul avocatului Dragoș Popa şi a deputaților REPER Andrei Lupu şi Oana Cambera.

Citește și: „Ordonanța austerității” umflă cheltuiala administrației locale. Majorări de salarii pentru șefii de servicii ce urmau să rămână fără post

REPER „Victorie de etapă pentru democrația din România!”

„Curtea de Apel București a dat astăzi câștig de cauză Partidului REPER și a cerut Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la alegerile europarlamentare în mai multe secții din țară în care au fost semnalate nereguli. Este vorba în mod special despre acele secții în care cetățenii ne-au raportat că voturile lor pentru REPER au dispărut din urne și nu se mai regăsesc în procesele verbale publicate pe site-ul AEP”, a transmis REPER.

„Am continuat să ne luptăm zi de zi pentru fiecare vot primit pe 9 iunie şi o vom face în continuare, pentru că democrația este despre alegeri libere și corecte, nu despre fraude, legislație electorală cu dedicație și numiri dubioase la șefia Autorității Electorale Permanente. Astăzi Curtea de Apel București confirmă frauda de la alegerile din 9 iunie și dispune renumărarea voturilor în secțiile cu probleme. Am trecut peste amenințări, presiuni și intimidări și mergem până la capăt pentru a face dreptate”, a afirmat Ramona Strugariu, copreședinta REPER.

Citește și: Sala Polivalentă din Iași n-are becuri pentru Liga 1, nu are tribune omologate și e plină de mucegai din infiltrații

„Justiția din România face dreptate și dovedește că mecanismele democratice încă funcționează. Fiecare vot contează, iar încrederea în procesul electoral trebuie restabilită. Urmează alte două rânduri importante de alegeri în toamnă, iar autoritățile competente trebuie să redovedească imparțialitate și obiectivitate în procesul electoral. Furtul de voturi nu poate deveni sport național. Este timpul ca Toni Greblă să demisioneze, iar toți cei găsiți vinovați de furtul de la urne să fie pedepsiți de lege”, a adăugat Dragoș Pîslaru, copreședintele REPER.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Blajul va găzdui Campionatul European de Volei feminin, Under 18, între 1 și 13 iulie | Alba24

Alba Blaj Arena găzduiește, între 1 și 13 iulie,...

Incendiu de proporții pe un câmp de lângă Băicoi. Circulația a fost oprită pe DN1 VIDEO

Un incendiu de proporții izbucnit pe un câmp de...

A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București anunță cu tristețe...