miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterCurtea de Apel Iași a stabilit: va fi schimbat managerul de la...

Curtea de Apel Iași a stabilit: va fi schimbat managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, nu mai are dreptul de a ocupa o funcție de conducere publică după ce Curtea de Apel Iași a clarificat astăzi, 2 decembrie, aspecte referitoare la condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare.

Sentința de pe data de 20 noiembrie nu specifica în mod clar dacă medicul Carmen Dorobăț mai are sau nu dreptul de a ocupa o funcție de conducere. Acesteia îi era interzis să mai predea în universități pentru următorii cinci ani de zile, iar pe lângă cei trei ani de suspendare aceasta va fi patru ani într-o perioadă de supraveghere. În acest răstimp, dacă va încălca legea, pedeapsa cu suspendare va deveni cu executare.

„Am clarificat prin avocații mei exprimarea deciziei finale și sigur mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine. Vă mulțumesc pentru colaborarea instituțională pe care am avut-o”, a declarat Carmen Dorobăț.

Dorobăț a fost condamnată într-un dosar instrumentat de DNA în care era acuzată, alături de soțul ei, Gheorghe Dorobăț, șeful secției ATI de la Spitalul de Neurochirurgie, că a luat mită de la studenții străini înmatriculați la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Carmen Dorobăț și Gheorghe Dorobăț ar fi luat, conform procurorilor DNA, 5.700 de euro de la 57 de studenți ai Facultății de Medicină Dentară de la UMF Iași pentru a le acorda nota de 8 și 9. Astfel, aceste note asigurau studenților promovarea la disciplina de Boli Infecțioase. „Această sumă de bani a fost remisă inculpatei în mod direct de către studenţi sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), pentru a-i promova pe aceştia la probele practică şi teoretică ale examenului respectiv”, se precizează în rechizitoriul DNA. Interdicțiile impuse prin sentință sunt: dreptul de a fi ales în autortitățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, precum și dreptul de a mai preda în universitățile publice și private timp de cinci ani.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE