duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterCurtea Penală Internațională își extinde jurisdicția în teritoriile ocupate de Israel din...

Curtea Penală Internațională își extinde jurisdicția în teritoriile ocupate de Israel din 1967

Decizia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a-şi exercita competenţa jurisdicţională cu privire la infracţiuni comise în teritoriile ocupate a fost apreciată drept o victorie a justiţiei de către plastinieni, dar denunţată ca o măsură politică de către Israel, informează AFP.

CPI a explicat într-un comunicat dat publicităţii vineri seară că „a decis cu majoritate ca jurisdicţia teritorială a Curţii pentru situaţia din Palestina (care este membră CPI din 2015) să se extindă la teritoriile ocupate de Israel din 1967”.

„Această decizie (a CPI) este o victorie pentru justiţie şi umanitate, pentru valorile adevărului, echităţii şi libertăţii şi pentru sângele victimelor şi al familiilor lor”, a declarat premierul palestinian Mohammed Shtayyeh.

Această decizie este un „mesaj pentru autorii crimelor” care „nu vor rămâne nepedepsiţi”, a adăugat Shtayyeh, solicitând CPI să grăbească procedurile judiciare în privinţa ultimului război din Gaza, a prizonierilor palestinieni şi a dezvoltării aşezărilor israeliene.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE