„Da, Iordache poate fi foarte uşor revocat!” – Ce spune europarlamentarul bătut de jandarmi pe 10 august

Data:

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache poate fi cu siguranţă revocat de Parlament din funcţia de şef al Consiliului Legislativ, susţine europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe.

Europarlamentarul – care, în calitate de jurist a participat la elaborarea mai multor sesizări făcute de USR-PLUS către CCR – afirmă că, în opinia sa, Parlamentul, în calitate de for care l-a numit pe Iordache în funcţie, poate oricând face demersul invers.

În condiţiile în care legea nu prevede expres o modalitate de revocarea a preşedintelui Consiliului Legislativ, Vlad Gheorghe spune că ideală ar fi şi modificarea legii care reglementează funcţionarea acestui for.

“Repet, eu sunt convins, în opinia mea juridică… este absolut absurd să crezi că nu se poate revoca un om numit. Nu există aşa ceva. Forul care l-a numit poate să îl şi „deznumească”, oricând. Şi dacă toată lumea vrea să fie ok şi să facă o treabă cum trebuie, şi să facă o lege cu cap şi cu coadă, nu cum este cea de acum, în aceeaşi şedinţă de la Parlament pot să modifice legea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: