marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterDacă vă e dor de iarnă, mergeți pe Transfăgărășan. A nins puternic....

Dacă vă e dor de iarnă, mergeți pe Transfăgărășan. A nins puternic. Marți se închide

A nins pe Transfăgărășan, iar cei de la DRDP Brașov au turnat două tone de sare pe carosabil în această dimineață.

Iarna se așează în anumite zone din țară. Pe Transfăgărășan, drumarii de la Districtul Bâlea au acționat cu utilaje dotate cu lama și au împrăștiat două tone de sare pe carosabil, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov într-o postare pe Facebook.

„Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac fiți sigur că aveți mașina pregătită de condiții de iarnă!”, transmite DRDP Brașov.

Drumul se va închide circulației începând de marți, 20 octombrie pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG).

Șapte persoane au rămas blocate pe Transalpina și au avut nevoie de ajutor. Salvamontiștii au avut o intervenție dificilă.

Oamenii se aflau în trei mașini, la peste 2.000 de metri altitudine, când au rămas împotmoliți în zăpadă. Gheața formată pe carosabil a îngreunat acțiunea salvatorilor, care au ajuns în cele din urmă la cei șapte oameni.

Astfel, autoritățile îi avertizează pe șoferii care vor să urce pe Transalpina să își echipeze deja mașinile pentru iarnă. Temperaturile rămân scăzute în următoarele trei zile, iar la munte se anunță ninsoare, conform meteorologilor.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE