Dacă vrei să semnalezi fapte ilegale pentru a preveni un dezastru, trebuie să te gândești de două ori

Data:

spot_img

Dacă vrei să semnalezi fapte ilegale pentru a preveni un dezastru, trebuie să te gândești de două ori. Ori ești insistent, perseverent și nu accepți umilința unui sistem care te tratează ca pe un „turnător” care nu are ce face cu viața lui, ori trăiești în armonie cu astfel de indivizi.

Și atunci devii ca ei. Și asta pentru că cei angajați și plătiți pentru identificarea infracțiunilor – procurori și polițiști – aleg armonia, aceea cu oamenii influenți. De ce să îți pui pe cineva în cap, când poți să instrumentezi dosare despre oameni pe care îi condamni ușor și nu te trage nimeni la răspundere?

Doi ani. De la Dosar 449 VIII 1/2021… la Dosar 346/P/2023

Doi ani de plimbări între instituții și cinci numere de dosar pentru aceeași plângere. Acesta este tabloul care arată cum organele statului din România încearcă să verifice o plângere de deturnare de fonduri și abuz în serviciu.

Sub pretextul „lipsei de competență”, dosarele se pierd în hățișul instituțional. Între timp, reclamanții trebuie să suporte situația, să asiste neputincios la continuarea faptelor și eventual să se lovească de prietenii prietenilor care cunosc jocul în astfel de cazuri.

Totul a început în data de 1 septembrie 2021, atunci când la DNA București a fost înregistrat dosarul 449 VIII 1/2021, în baza unei plângeri penale care indica o deturnare de fonduri și abuz în serviciu, fapte realizate la Universitatea Petroșani, condusă de rectorul Radu Sorin Mihai.

După 12 zile, dosarul ajunge la DNA Alba.

Procurorii au solicitat o „plângere standard”. Apare un nou dosar

Procurorii de la Alba cer lămuriri și astfel plângerea este completată și argumentată pe articole de lege. Procurorii de aici au solicitat o „plângere standard”, redactată de profesioniști, că deh, dacă ai idei să faci plângeri, să și investești în avocați. Poate așa îți piere elanul. Astfel, în 25 octombrie 2021, apare un nou număr de dosar 607 VIII 1/ 2021.

După primirea noii plângeri, procurorii de la Alba ”dau verdictul”. Dosarul pleacă acasă la presupușii făptași. Astfel, în 9 decembrie 2021, plângerea este direcționată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

După studierea aprofundată a dosarului care a durat 19 zile, procurorii de la Petroșani cheamă porumbelul călător și dosarul este trimis la Deva, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Pe un fond de liniște totală, în 28 ianuarie 2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani răspunde la o solicitare a petentului care a dorit să afle stadiul cercetărilor.

Citește și: Cum luptă o agenție a statului cu traficul de persoane: video cu 500 de vizualizări, plătite cu 100.000 de euro

Procurorii anunță declinarea de competență

În acest context, procurorii petroșăneni anunță declinarea de competență la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Această informație datează din data de 2 februarie 2022.

În 5 mai 2022, petentul adresează o nouă solicitare de informare. În aceeași zi, lună și an, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara declină dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, din perspectivă teritorială. De data aceasta, dosarul are un alt număr 40/P/2022.

La Petroșani, dosarul primește un alt număr, 2050/P/2022, fapta cercetată fiind abuz în serviciu. Timp de un an, în perioada mai 2022 – mai 2023, polițiștii de la Petroșani au realizat o audiere în care și-au arătat mulțumirea față de structura plângerii, neavând nelămuriri.

Articolul integral, în Gazeta de dimineata (gddhd.ro)


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...

G4media: Ciolacu, Simonis și Grindeanu pe lista pasagerilor cu jetul privat închiriat de Nordis

Publicația G4media a publicat documentul care atestă că liderii...

Dezvoltatorul Nordis ignoră Protecția Consumatorului și ascunde actele cerute la control

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că verifică...