Dacia Jogger, prima maşină hibrid din istoria Daciei, va fi prezentată la Salonul Auto de la Paris

Data:

Dacia Jogger, prima maşină hibridă din istoria mărcii Dacia, va fi prezentată publicului la Salonul Auto de la Paris, care va avea loc între 17 şi 23 octombrie.

La aproximativ un an de când prima maşină Dacia Jogger a fost prezentată publicului (în septembrie 2021), gama Jogger se lărgeşte şi cu un model care beneficiază de motorizare hibridă, benzină şi electrică.

Scrisesem încă din septembrie 2021 că existau zvonuri privind faptul că pe Jogger va fi oferită şi o motorizare hibridă; azi, colegii de la Radio France Internationale le-au confirmat.

„Standul Dacia (de la Salonul Auto de la Paris – n.r.) va găzdui un demonstrator al motorului HYBRID 140, motorizare care va fi folosită în premieră în gama Dacia pe modelul Jogger”, au scris cei de la RFI.

Tot la Salonul de la Paris, Dacia va prezenta o serie limitată a modelului Duster, intitulată „Mat Edition” şi pentru care comenzile vor fi deschise înainte de sfârşitul acestui an.

Modelul Duster în serie limitată va fi disponibil într-o singură configuraţie, cu o nuanţă de caroserie exclusivă şi va beneficia de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia : motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC, a informat Dacia, printr-un comunicat de presă.

Iubitorii mărcii Dacia care se vor afla la Paris în perioada în care Salonul Auto va fi deschis vor putea vedea pe viu şi prototipul Dacia Manifesto, prezentat doar online la mijlocul lunii trecute şi care a fost conceput exclusiv pentru a prezenta viitorul mărcii româneşti în epoca electromobilităţii.

Revenind la Dacia Jogger: maşina a fost oferită iniţial doar cu micul motor de un litru şi 100 CP, în variantele benzină şi benzină-GPL, opţiune care a fost destul de criticată: maşina e destul de mare, ir cu şapte pasageri şi bagaje, e puţin probabil ca un motor atât de mic să ofere prestaţii decente.

Versiunea hibrid, însă, e cu totul altă poveste: din câte am aflat noi, va fi vorba despre un motor de 1,6 litri pe benzină, care va fi ajutat electric. Nu se cunosc, încă, alte detalii despre puterile oferite, dar cu siguranţă ele vor fi cel puţin decente. (Argeșul Online)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cîrstoiu Suveică | Revista22

Cîrstoiu Suveică este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...

Urmăriți internațional, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...