Dacian Cioloș, despre ratarea Schengen: politicienii români s-au concentrat mai mult pe cum să iasă ei bine în presă, în loc să negocieze ferm

Data:


Ce vedem azi în poziția guvernului Austriei este cinism la rang de politică de stat, fața hidoasă a populismului și politicieni pentru care parteneriatul e bun doar atunci când servește intereselor proprii, a spus joi europarlamentarului Dacian Cioloș, după ce Austria și Olanda au blocat aderarea României la Schengen.

„Avem politicieni periferici și provinciali”

Parlamentarul european spune că opoziția Austriei este și rezultatul politicii noastre.

„Am fost luați ostatici într-o tentativă a guvernului de la Viena de a duce dosarul european privind politica de azil într-o direcție favorabilă lor. Era previzibil, dar, din păcate, politicienii români s-au concentrat mai mult pe cum să iasă ei bine în presă, în loc să negocieze ferm, în ultimii ani și în ultimele luni, o poziție puternică a României.

Opoziția Austriei nu este un accident. Dincolo de jocurile politice de la Viena, este și rezultatul politicii noastre.

Relațiile într-un parteneriat veritabil se construiesc în timp. Poți obține lucruri în negocieri când construiești relații de încredere suficient de puternice cât să conteze atunci când celălalt trebuie să facă o alegere dificilă. Pentru mine, este evident cine nu și-a făcut treaba în interesul țării, acum și în anii care au trecut.

Dar mi-aș dori să înțelegem cu toții că nu vom avea niciodată o poziție puternică în UE, pe măsura forței pe care trebuie să o aibă România, atâta vreme cât avem politicieni periferici și provinciali”, a declarat parlamentarul european.

Citește și: Eurodeputat: Guvernul României trebuia să pregătească mai din timp aderarea

„Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția“

România are nevoie de lideri politici care știu să negocieze, care pot să propună și să susțină argumentele noastre, care au o viziune și un plan pe termen lung, care sunt fermi și joacă de pe poziții egale cu șefii de stat sau de guvern din celelalte țări, se mai arată în poziția europarlamentarului Dacian Cioloș cu privire la votul de azi pe dosarul Schengen:

Ca cetățeni și lideri politici, avem câteva lecții de învățat de aici, lecții pe care ar fi trebuit să le fi învățat de mult.

„De aceea, calm si de la capăt. Avem de muncit. Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția, ci acțiunea calculată, strategia, perseverența, viziunea politică. O să avem ocazia să răspundem la ce s-a întâmplat astăzi, dar nu înfierbântați, ci calm și precis”, a mai spus Dacian Cioloș.

SURSA FOTO: Facebook / Dacian Cioloș

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...