Dacian Cioloș își anunță retragerea din politica activă | Aktual24

Data:

Dacian Cioloș își anunță retragerea din politica activă, urmând să se concentreze asupra unor proiecte în zona societății civile.

El a declarat într-un interviu pentru aktual24.ro că „vreau să-mi folosesc experiența ca să contribui la a pune mai bine în valoare ceea ce se întâmplă bun în societatea românească pe partea de educație, de sănătate, de politici sociale, de dezvoltare locală, dezvoltare rurală”.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

„O să iau, cel puțin o perioadă, vreo două-trei luni, o pauză de reflecție”, a completat Ciolos.

„Am mai multe idei”

„Am mai multe idei pe care nu vreau să le dezvolt acum, pentru că o să văd în ce măsură ele sunt aplicabile. Dar sunt legate de ceea ce se întâmplă în România.

Eu am observat în ultimii ani că foarte multe lucruri bune care se întâmplă societatea românească, din păcate, nu vin dinspre leadership-ul politic, ci vin dinspre societatea civilă și mediul antreprenorial.

Care conlucrează inclusiv pentru a reforma anumite servicii publice care, prin definiție, sunt în responsabilitatea statului”, a declarat Ciolos pentru aktual24.ro.

Citește și: Vila lui Iohannis din Aviatorilor va putea fi renovată cu bani de la buget, prevede o ordonanță de urgență a lui Marcel Ciolacu

Susține dezvoltarea locală

„Vreau să-mi dedic mai mult timp și mai multă energie fără să mai am atât de puternic lipită eticheta asta de politician. Oamenii se feresc de tine ca de râie când ești politician.

Pentru că, în background, tot timpul, au impresia că ai un interes politic și că orice faci, în orice direcție te duci, cu oricine discuți, o faci din interes politic.

Ei bine, nemaifiind activ într-un partid sau în politică de partid, sper să fiu mai util și mai eficient în a sprijini astfel de mișcări și astfel de proiecte care am observant, mai ales în ultimii 2 ani, că dau rezultate la nivel local, în foarte multe locuri, dar încă nu au suficient impact la scară mai largă, la nivel național.

Obiectivul meu ar fi să-mi folosesc experiența pe care o am de a fi lucrat și în afară unui partid politic, în responsabilități publice, dar și asumându-mi anumite opinii politice, a detaliat Cioloș.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ Dacian Ciolos)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. aparent, ar da dovada de un minim bun-simtz, insa cred ca se simte satisfacu-si-a facut datoria!”-cu ce dezastre a lasat in urma, si in partidele pe unde a trecut si pentru toata tara, acest individ este unul dintre cei mai mari vanzatori de tara, el a clocit „dreptul” de vanzare a pamantului catre oricine, desi nu era nici macar o obligatie colaterala, in atingerea unui scop oarecare, insa a vrut sa arate ce mare „om” de afaceri este, plus, cine l-a incitat, i-a bagat ceva zeci de mii de euro, in cont…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce ascunde Planul Simion cu locuințe de 35.000 de euro

Ce ascunde Planul Simion. Liderul AUR promite, printre altele,...

Accident cu cinci morţi în Suceava. Șoferul unei autocisterne a adormit la volan

Accident cu cinci morţi în Suceava. Un accident rutier...

PressOne: Mircea Geoană a plagiat din doi președinți americani – Bill Clinton și George W. Bush

Mircea Geoană ar fi plagiat prin traducere, fără vreun...