O fabrică IVECO de asamblare a camioanelor pentru Ministerul Apărării Naționale a fost inaugurată vineri, la Petreşti, în județul Dâmbovița, în prezenţa preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban.

„Această iniţiativă reprezintă o confirmare a angajamentului companiei noastre, IVECO Defence Vehicles, cu privire la realizarea unor capacităţi naţionale de producţie, aferente vehiculelor care fac obiectul contractului deja în derulare cu Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat Bogdan Iuliade, director în cadrul IVECO, citat de Agerpres.

Fabrica IVECO de la Petrești are o capacitate de producție anuală de 440 de vehicule, și dispune de cinci linii de producţie şi o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Investiţia are o valoare de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offset-ului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

„Lucrarea s-a făcut repede, bine, de oameni care au respectat toate înţelegerile pe care le-au făcut şi reprezintă un model despre cum trebuie să ne dezvoltăm pe baza investiţiilor, utilizând orice posibilitate care să creeze capacităţi de producţie, să aducă transfer tehnologic, să genereze capacitate de cercetare”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, prezent la eveniment, a apreciat că „obiectivul IVECO reprezintă, în primul rând, o recunoaștere a potențialului economic pe care județul Dâmbovița îl are, din toate punctele vedere, fie că vorbim de personal specializat, fie că vorbim de infrastructura necesară dezvoltării unei afaceri, indiferent de specificul acesteia”.

Fabrica IVECO de la Petrești, cu o capacitate de producție de circa 440 de camioane pe an, este compusă din trei linii de producție, cu 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie și vopsitorie cu nouă zone de lucru, o linie de finisare cu șapte zone de lucru, prexum și spații destinate activităților logistice, de testare control al calității și acceptanță finală cu MapN.

„Lotul de teren pe care este amplasată fabrica, de 45.000 de metri pătrați, ne va permite o dezvoltare durabilă și extinderea acestor activități de producție în viitorul apropiat”, au declarat la rândul lor reprezentanții IVECO.

Referitor la investiții ulterioare inaugurării fabricii, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a reamintit că s-a realizat de curând o asociere între Consiliul Judeţean şi Primăria Petreşti pentru realizarea unei centuri ocolitoare a localităţii, investiţie în infrastructură care va veni în sprijinul activităţii IVECO la Petrești.

„Cred că aici vorbesc în numele tuturor reprezentanților autorităților locale dâmbovițene: îi asigurăm pe partenerii noștri de la IVECO DEFENCE VEHICLES, dar și pe viitorii investitori, de toată disponibilitatea și susținerea noastră. Pentru a întări cele spuse mai devreme, țin să vă anunț că, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, am emis deja o hotărâre care prevede asocierea instituției pe care o reprezint cu primăria Petrești, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem realiza în comun un drum de centură al comunei în lungime de 4 km. Cu siguranță, această bretea ocolitoare va ajuta foarte mult fabrica”, a detaliat Corneliu Ştefan.

La eveniment au mai participat ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, şi alte oficialităţi judeţene.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.