Ce tăcere cumplită se lasă peste România

Data:

spot_img

Rareori mi-a fost dat să văd cenzura dictată economic sau autocenzura funcționând atât de eficient în presă ca în cazul Laurei Vicol, un fel de Elena Udrea a PSD-ului, dar mult mai toxică.

De la primele dezvăluri  despre legăturile periculoase ale noului președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu lumea interlopă, subiectul a fost fie ignorat de către cea mai mare parte a presei, fie publicațiile-coafor  au sărit rapid să-i spele imaginea,

Dezvăluirea G4Media.ro despre voiajele Laurei Vicol la Monaco, cu jetul privat, unde soțul său are închiriat un imobil de lux, cu toate semnele de majore de întrebare care curg de aici, a fost preluată doar de Libertatea și alte doua-trei publicații online. În paralel, Nordis, firma soțului, a inundat televiziunile și presa cu publicitate. Să fie oare o simplă coincidență?

Or, aici avem de-a face cu un interes public major. Reformele cheie din justiție,  modificarea Codurilor Penale sau desființarea Secției Speciale, vor trece pe la Laura Vicol. Soțul ei, Răzvan Vladimir Ciorbă, are o condamnare penală definitivă pentru evaziune fiscală și un dosar în curs la DNA, cu acuzații de grup infracțional organizat, fraudă cu fonduri europene și evaziune fiscală. Ciorbă a fost chiar arestat pentru o scurtă perioadă.

Cum este posibil ca aproape toată presa să tacă, să se uite în altă parte și să nu pună în discuție la modul serios faptul că o funcție atât de importantă este ocupată de un politician atât de nepotrivit? Vă amintiți cum aproape la fel s-a întâmplat cu fosta șefă DIICOT, Georgiana Hossu, numită de președintele Iohannis în ciuda avizului negativ de la CSM și în ciuda faptului că soțul ei era judecat pentru corupție?

Și atunci, cu puține excepții, subiectul aproape că n-a existat în presa mare. Dacă G4Media.ro nu l-ar fi ținut sus pe agenda publică, foarte probabil că doamna Hossu, cu toată condamnarea definitivă a soțului, avea o șansă bună să fie și azi șefă la DIICOT. Mai grav este că tocmai jurnaliștii care au îndrăznit să scrie despre problemele acestei numiri au început apoi să fie filați profesionist de echipe întregi de dubioși.

Articolul integral poate fi citit pe G4 MEDIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

comscoreLoad
comscoreComplete
spot_imgspot_img
Dan Tapalaga
Dan Tapalaga
Dan Tapalagă a debutat ca jurnalist la Radio România Actualități în 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Liberă și BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-șef adjunct la Cotidianul (2004-2006) și șeful secției politice la România liberă. Timp de un an a fost director de dezvoltare editorială la Ziua de Cluj. A fost editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier și purtător de cuvânt al fostului ministru al justiției, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. În anul 2018, a fondat site-ul G4Media.ro, alături de Cristian Pantazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Va trece si asta!

Filosoful britanic Tim Crane ironizează în cartea „The Mechanical...

Ciolacu, „premierul Nordis” – singur şi temător?

Premierul Marcel Ciolacu, 56 de ani, a consumat multă...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...