duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterDan Voiculescu, fondatorul grupului Antena, turnător la Securitate și condamnat, s-a înscris...

Dan Voiculescu, fondatorul grupului Antena, turnător la Securitate și condamnat, s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă

Fondatorul grupului de presă care deține televiziunile Antena 1 și Antena 3, omul din spatele Partidului Conservator și al unui nou partid în care figura principală e Maria Grapini, s-a înscris la 73 de ani la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, secția Asistență Socială.

Anunțul a fost făcut chiar de către Dan Voiculescu, pe propriul blog.

„Cu foarte puțin timp înainte de împlini 74 de ani, hotărât să asum nemijlocit, în propria viață, cele 3 valori fundamentale (Creativitate, Compasiune, Spiritualitate) și am decis să urmez cursurile Facultății de Teologie, specializarea Asistență Socială”, a scris politicianul și omul de afaceri care a ispășit trei ani de închisoare dintr-o condamnare de 10 ani, pentru corupție, și are o decizie definitivă că a fost turnător al Securității din regimul comunist.

Dan Voiculescu își explică gestul cu cuvinte mari.

„Înțelegând că ignoranța, ostilitatea sau blocajul în etichete și prejudecăți vor determina inclusiv comentarii tendențioase, am dorit, totuși, să anunț public această decizie personală din două motive, care, sper, pot avea o rezonanță socială pozitivă:

1. Convingerile personale nu se ascund! Presiunea unor cutume și inerții sociale nu trebuie să îngrădească nimanui curiozitatea și creativitatea.

2. Indiferent de vârstă, fiecare persoană are dreptul să-și continue educația, să-și dezvolte competențele, să contribuie, prin propria evoluție, la progresul societății din care face parte.

Evident, după ce am parcurs, în urmă cu foarte mulți ani, întreg traseul universitar, de la student, la profesor în cadrul Academiei de Studii Economice, puteam să optez acum pentru o formulă de studii postuniversitare”, a scris controversatul om de afaceri, care are de returnat statului aproape 60 de milioane de euro, din dosarul penal în care a fost condamnat.

Voiculescu ar fi dat și examene: vineri, interviul de Aptitudini socio-umane, și sâmbătă examenul la Teologie Dogmatică.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE