luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDaniel Funeriu dă în judecată ”paraziții” - lideri de sindicat din învățământ...

Daniel Funeriu dă în judecată ”paraziții” – lideri de sindicat din învățământ din Iași: ”Vrem să vă vedem veniturile”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, se războiește în instanță cu liderii USLIP din Iași. Scandalul a început din momentul în care Funeriu a acuzat sindicatul că își însușește 1% din salariile profesorilor și a fost dat în judecată de USLIP pentru afirmații mincinoase. În replică, Funeriu arată că are drepate demonstrând că liderii USLIP sunt ”paraziți” care nu predau la catedră , dar iar salariu din banii profesorilor.

Vă redăm postarea fostului ministru:

”La adresa funeriu.blogspot.com găsiți întreaga mea apărare la chemarea în judecată a sindicatelor. Dacă sunteți din domeniul educației credeți-mă, e o lectură utilă și plăcută cu un pahar de vin.

Mai jos trei extrase

1.14. Petentul este nemulțumit și de declarația mea, potrivit căreia, ca măsură zero în educație, aș purcede la ”deparazitarea sindicatelor”.

În primul rând, prin ”parazit” petentul înțelege ”persoană care trăiește din munca altora”, or este bine-cunoscut faptul că liderii sindicali sunt degrevați de sarcina de a face cursuri, încasând însă salariul aferent, concomitent cu salariul de lider sindical (acest fapt este dovedit de declarațiile de avere ale unor lideri sindicali disponibile la: https://www.ces.ro/…/declaratii-…/Hancescu-Simion-Davere.pdf ).

Art. 263. alin. 10 din Legea 1/2011 (introdus în 2013) stipulează: ”Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control poate fi degrevat parţial de norma didactică, pe baza normelor aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, elaborate cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ. De acelaşi drept pot beneficia şi persoanele desemnate de federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, ca urmare a participării la procesul de monitorizare şi evaluare a calităţii sistemului de învăţământ, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale. Prin acelaşi ordin se stabilesc atribuţiile persoanelor degrevate de norma didactică”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE