Datorii, economie militarizată, foamete și privațiuni. Egiptul, o țară aproape de colaps economic

Data:

Datorii, economie militarizată, foamete și privațiuni. Egiptul, o țară aproape de colaps economic. „Foametea este un preţ mic de plătit pentru progres”, a declarat președintele egiptian în toamna anului trecut.

În toamna anului trecut, preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a ţinut un discurs în Noua Capitală Administrativă din Cairo, proiectul de 300 de miliarde de dolari care se presupune îi va defini în cele din urmă preşedinţia, potrivit Middle East Eye, citat de The Epoch Times-Romania.

Citește și: Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

El a spus că foametea este un preţ mic de plătit pentru progres:

„Dacă progresul, prosperitatea şi dezvoltarea vin cu preţul foametei şi al privaţiunilor, egipteni, nu vă feriţi de progres! Nu îndrăzniţi să spuneţi: „Este mai bine să mănânci”.

Datorii, economie militarizată, foamete și privațiuni

Conform analiştilor de la Middle Eye Monitor, tocmai această viziune îngrozitoare a foametei şi a privaţiunilor este ceea ce aşteaptă milioane de egipteni în următorii ani.

La un aproape zece ani după ce a ajuns la preşedinţie, Sisi a împins economia în pragul colapsului. Simptomele sunt peste tot.

O criză severă a datoriilor sugrumă bugetul de stat, economia este puternic militarizată, miliarde de euro au fost investite proiecte ciudate cu beneficii economice îndoielnice, iar bijuteriile coroanei din sectorul public egiptean sunt scoase la vânzare pentru a face faţă obligaţiilor crescânde ale datoriilor.

Citește și: Ce ascunde Planul Simion cu locuințe de 35.000 de euro

Rata sărăciei a atins 33%. Prețul pâinii a crescut cu 300%

Toate acestea decurg din dorinţa armatei de a consolida puterea şi bogăţia în propriile mâini cu orice preţ. Acest lucru va avea consecinţe grave care se vor resimţi timp de generaţii – iar redresarea va necesita un efort uriaş.

Milioane de oameni au fost împinşi în sărăcie în ultimii ani, o tendinţă care se aşteaptă să continue în viitorul apropiat. 

În 2022, rata sărăciei a ajuns la 33 %, în creştere de la 26 % în 2012/13, în timp ce regimul îşi continuă politica de transferare a costurilor crizei datoriilor asupra clasei sărace şi mijlocii.

Cea mai evidentă manifestare a acestui fapt sunt măsurile de austeritate ale regimului – cea mai importantă fiind creşterea cu 300% a preţului pâinii subvenţionate, alimentul de bază pentru persoanele cele mai vulnerabile, care a fost anunţată în luna mai.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / 8moments)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related