Un cuplu a obținut 100.000 de euro după ce fetița lor s-a infectat la spitalul „Sf. Maria”

Data:

spot_img

Un cuplu de tineri a obținut daune morale în valoare de peste 100.000 de euro după ce fetița lor s-a infectat cu Klebsiella, o bacterie nosocomială, de la un cateter de perfuzie. Spitalul și-a recunoscut vina, dar a încercat să tragă de timp.

La aproape trei ani și jumătate de la demararea unui proces împotriva Spitalului pentru Copii „Sf Maria”, un cuplu de tineri părinți a obținut daune morale de peste 100.000 de euro pe numele copilei lor.

Pe când avea doar un an și jumătate, Aurora Dalia C. a fost internată în spital, în septembrie – octombrie 2020. „Pe parcursul tratamentului pe care a fost nevoită să-l primească în spital a contactat o infecție nosocomială care i-a complicat starea de sănătate și i-a pus în pericol viața. A fost nevoie de intervenții chirurgicale suplimentare pentru îndepărtarea pungii infecțioase care, evident, îi punea viața în pericol, a fost necesară o prelungire a spitalizării sale pentru ca tratamentul administrat de data aceasta pentru tratarea acestei infecții să își facă efectul”, a susținut avocatul familiei C.

În primă instanță, prin sentința din 27 iunie 2024, judecătorii au obligat Spitalul „Sf. Maria” să plătească 100.000 euro reprezentând daune morale pentru prejudiciul cauzat minorei Aurora Dalia C., 2.022 lei prejudiciul material și 10.435 lei cheltuieli de judecată, taxa de timbru și onorariu avocat. Unitatea spitalicească are drept de apel.

Citește și: Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu organizează singura școală de vară din domeniul psihiatriei la Păltiniș | Mesagerul de Sibiu

Spitalul și-a recunoscut vina pentru îmbolnăvirea fetiței

Principalul argument al avocatului reclamanților: „Cazul a fost raportat ca infecție asociată asistenței medicale pentru luna septembrie chiar în cadrul spitalului pentru că infecția s-a produs ca urmare a introducerii pentru administrarea tratamentului a unui cateter într-una din venele din piciorul copilului”.

Avocatul a menționat că infecția și simptomele asociate acesteia cu Klebsiella s-au produs imediat după introducerea dispozitivului. „Acest cateter venos a fost analizat microbiologic la nivelul spitalului și rezultatul analizei asupra acestui cateter scos din corpul micuței a fost acela de infecție cu Klebsiella rezistentă la antibiotice care este specifică, este o bacterie nosocomială care colonizează în special mediile spitalicești”, a afirmat acesta.

Continuarea, în Reporteis.ro

Citește și: Un contract de pază fictiv de 78 de zile la Apele Române: contractul a fost semnat, însă, serviciile nu au fost prestate | ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: (ReporterIS)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related