„De acum înainte nu o să mai las nici măcar 1 RON bacșiș la restaurant”. De ce sunt tot mai mulți clienți nemulțumiți | Aktual24

Data:

spot_img

„De acum înainte nu o să mai las nici măcar 1 RON bacșiș la restaurant”. De ce sunt tot mai mulți clienți nemulțumiți.

Modul în care o parte a ospătarilor români solicită bacșiș prin restaurantele din țară a provocat o amplă dezbatere pe forumul online Reddit România, înregistrându-se sute de comentarii. Comunitatea Reddit România are peste 800.000 de utilizatori.

Postarea inițială care a stârnit apoi numeroase comentarii critice la adresa ospătarilor:

„Într-o zi de joi mă duc cu soția mea să mâncam la un restaurant (nu dau nume pentru că nu contează) , consumăm în jur de 270 de ron în total, am lăsat 20 ron bacșiș (am plătit cu cardul nota + bacșișul) și totul a fost ok.

Eu nu las bacșiș procentual pentru că mi se pare o prostie așa că las în funcție de cât efort a depus pentru noi și cât de bună a fost servirea.

Citește și: Freedom House a câștigat disputa cu ministerul Mediului pe datele din SUMAL

Duminică merg cu soția mea și încă două persoane la același restaurant și întâmplarea face că suntem serviți de același ospătar.

„A spus că nu se merită și mi-a arătat pe nota de plată cu degetul”

Nota de plată a fost 493 RON și când a venit cu POS-ul că să plătesc i-am spus să pună în plus pe card 20 ron ca bacșiș deci nota de plată să fie 513 RON.

Am plătit cu telefonul și când mă uit la bon văd 493 RON. L-am întrebat de ce nu a pus 20 ron bacșiș cât i-am spus și răspunsul său a fost că îi ia statul și banca mult adică 12.5% și nu se merită să ia bacșiș. L-am întrebat cum vine asta?

Dacă îți las 20 de ron și îți ia statul și banca 12.5% tot rămâi cu 17 RON. A spus iar că nu se merită și mi-a arătat pe nota de plată cu degetul spunând că de aia sunt puse procentele acolo ca oamenii să lase bacșiș așa cum e recomandat ( se referea la recomandările de bacșiș de pe nota de plată 7% , 10%, 15%).

Citește și: Vila lui Sorin Oprescu din Primăverii a fost confiscată de stat

Long story short omul a vrut să-mi dea peste nas că las prea puțin bacșiș așa că a refuzat 20 de RON bacșiș asta luând în considerare că același ospătar a fost foarte ok să accepte 20 de RON bacșiș atunci când nota de plată a fost mai mică în ziua de joi.

Ospătarii s-au făcut stăpâni pe procentele de pe nota de plată și au ajuns să fie nesimțiți pentru că au impresia că li se cuvine 10% din totalul notei de plată.

După părerea mea 20 de RON bacșiș e chiar decent având în vedere că a făcut doar 3 drumuri în total pentru noi. De acum înainte nu o să mai las nici măcar 1 RON bacșiș la restaurant”.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Pexels)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alina Gorghiu a destituit șeful ONRC

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că a eliberat-o...

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (I)

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de...

Securiști vs. informatori, epopeea sufletelor moarte | Deutsche Welle

Securiști vs. informatori, epopeea sufletelor moarte. Securitatea a recrutat...