duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterDe ce a votat diaspora cu AUR? A luat voturi de la...

De ce a votat diaspora cu AUR? A luat voturi de la USR PLUS?

Diaspora a votat masiv AUR. Alianța pentru Unirea Românilor s-a clasat pe locul trei, după USR PLUS și PNL, potrivit rezultatelor parțiale.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a primit de la românii din străinătate mai multe voturi decât arătau previziunile inițiale.

Până pe 6 decembrie, diaspora era dominată de USR. Această formațiune a ieșit pe primul loc, la alegerile parlamentare din 2016, în secțiile de votare de peste hotare: 27,08% la Camera Deputaților și 28.07% la Senat. Anul acesta, USR PLUS a ieșit tot pe locul I, cu 29,3% la deputați și 29,5% la senatori.

Dar, deși AUR a ieșit pe locul al treilea, cu 24,9% din voturi, a obținut rezultate spectaculoase în unele fiefuri în care sunt comunități mari de românii.

Românii din Europa au votat o formațiune politică cu poziții antieuropene și naționaliste, acțiune care a luat prin surprindere opinia publică din țară. AUR a ieșit pe primul loc în Italia și pe locul doi în Spania, țările cu cei mai mulți români. De asemenea, a avut un scor bun în Germania. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE