De ce nu a fost arestat autorul unui atac armat din Suceava. Jaf de 1,2 milioane de euro

Data:

spot_img

Valentin Juravle, tânărul din Rădăuți acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava că în noiembrie 2022 a participat, alături de alți cinci indivizi, rămași deocamdată neidentificați, la un jaf cu un prejudiciu de aproape 1,2 milioane de euro, a fost lăsat în libertate de un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava.

Acesta a decis să-l plaseze pe Juravle sub control judiciar, printr-o măsură care nu este definitivă și poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel Suceava.

Filmul unui jaf ca în filme

Valentin Juravle s-ar fi îmbrăcat în haine închise la culoare, ar fi luat o armă artizanală letală, de foc, cu țeavă de calibru 6,3 mm, pentru care nu avea nicio formă de autorizare, și ar fi cumpărat o canistră cu benzină pentru a incendia toate obiectele care i-ar fi putut incrimina pe el și amicii săi.

Agresorii ar mai fi avut cu ei obiecte care semănau cu pistoale, dar și un pistol cu aer comprimat, de tir, armă neletală, calibru 4,5 mm, pentru care nu aveau niciun fel de autorizație.

În așteptarea mașinii pe care o urmăreau prin GPS, au patrulat pe drumul Pojorâta – Vatra Moldoviței. Când mașina s-a apropiat, în noaptea dintre 14 și 15 noiembrie, în zona Paltinu, într-o zonă izolată, ar fi instalat pe șosea un dispozitiv metalic perforant.

În același timp, spre mașină, Valentin Juravle ar fi tras un foc cu arma pe care o avea și a perforat un pneu, care cel mai probabil a fost perforat și de dispozitivul amplasat pe șosea. Pe drum a fost postat și un autovehicul cu farurile aprinse, ceea ce l-ar fi determinat pe șoferul autoutilitarei să reducă viteza de deplasare.

După ce mașina cu electronice a oprit, atacatorii, care aveau fețele acoperite cu cagule sau fulare, au ajuns imediat în fața autoutilitarei și au strigat: „Poliția! Control!”.

Citește și: Designerul care luptă împotriva rasismului prin colecția pe care o prezintă la Romanian Fashion Week

Magistratul de la Tribunalul Suceava a considerat că nu se impune emiterea unui mandat de arestare.

„Nu se justifică privarea de libertate a inculpaţilor după trecerea unui interval important de timp de la data presupuselor fapte (mai mare de 6 luni), timp în care în privinţa inculpaţilor nu se identifică o conduită care să conducă la concluzia că este necesară măsura preventivă cea mai severă pentru realizarea scopului preventiv (…)”.

Continuarea, în Monitorul de Suceava!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

SURSĂ foto: Monitorul de Suceava!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Negrilă de la Olt, lăsat fără atribuții după ce a fost pus sub acuzare

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)...

Indexul Statului de Drept. Poziția ocupată de România în clasamentul mondial

Indexul Statului de Drept. Poziția ocupată de România în...

Dosarul lui Uncheașu, „îngropat” de procurori de dragul părinților judecători din Craiova

Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara a clasat un...