Cristina Ungureanu are program de luni până vineri, de la 7 la 12 la Solești (Vaslui), la 60 km de Iași. În același timp are și program de medic școlar, salariile nete fiind de 2.000 de euro.

Mulți directori de școli o credeau la serviciu, când de fapt are program la cabinetul personal. Doctorița Uliliuc are, oficial, program zilnic de la 7 dimineața la 9 seara.

La școli ia 10.000 de lei salariu, dar în același timp are cabinetul privat. Doctorița Jitariu e stomatolog la Colegiul Economic, dar e detașată la DSP, cu 50% spor de Covid, și, în plus, are și contract de psiholog cu Spitalul „Sf. Maria”.

Cum se descurcă aceste doamne cu programul infernal? Simplu: programul de la școli e doar pe hârtie.

Teleportarea la secundă. Este o invenție a medicilor școlari din rețeaua Direcției de Asistență Socială. Caz concret: dr. Cristina Ungureanu are program, lunea, de la ora 7:00 dimineața la 12:00 la cabinetul său de medicină de familie din Solești (județul Vaslui). Tot lunea și fix de la ora 12:00, dr. Ungureanu își începe programul la Liceul „Cantemir” din Iași.

Dar între Solești și liceul ieșean sunt 57 de kilometri. Practic, imposibil ca la aceeași oră, 12:00, Ungureanu să fie și la Solești și la Iași.

Și nu e singurul doctor al DAS care, scriptic, lucrează câte 14 ore pe zi. Șefa sa, Tamara Uliliuc are, spre exemplu, miercurea, un program infernal: 7:00 – 12:00 este medic de familie în comuna Rediu, la 10 kilometri de Iași, între 12:00 și 19:00 face norma de 7 ore la 3-4 instituții de învățământ din oraș pentru ca apoi, de la 19:00 la 21:00 să revină în comuna Rediu pentru a face vizite „în teren” pacienților săi. Și ea se teleportează la secundă, indiferent de anotimp, că e caniculă sau sunt troiene.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.