De ce nu mă interesează că Rareș Bogdan s-a dus la piață cu un ceas de 30.000 de euro

Data:

spot_img

Ceasul de 30.000 de euro purtat de Rareș Bogdan la o vizită electorală în piață a devenit subiect fierbinte de discuție în presă și în societate. În realitate, modul cum se prezintă europarlamentarul în lume nu merită mai mult decât câteva glume pe rețelele de socializare.

Faptul că politicianul, care a câștigat bine cât timp a fost moderator tv și are un salariu consistent de la Parlamentul European, poartă ceasuri ieftine sau scumpe nu are absolut nici o relevanță pentru mine. Nici pentru România. La urma urmei, poate justifica achiziția cu veniturile sale legale.

Ce este însă mult mai important și ceea ce nu poate justifica Rareș Bogdan este complicitatea sa la dezastrul financiar în care cele două guverne PSD-PNL au dus țara în ultimii doi ani.

Există nenumărate înregistrări video și scrise în care europarlamentarul liberal își smulgea părul din cap că PSD este cancerul României, iar românii încă mai fac glume cu promisiunea sa că va elimina pensiile speciale în 30 de zile. În realitate, Rareș Bogdan s-a luptat cu cancerul pesedist cu eficiența unor citostatice expirate.

De ce nu ma interesează că Rareș Bogdan s-a dus la piață cu un ceas de 30.000 de euro?

Pentru că, de fapt, problema nu stă în ce poartă europarlamentarul, excesul său vestimentar este cunoscut.

Mă interesează, în schimb, că el și colegii săi au girat și continuă să susțină unul dintre cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani, o performanță rară în această conjurație a imbecililor care este, de prea multe ori, politica românească.

Citește și: Cine sunt judecătorii care au ridicat sechestrul de 35 milioane de euro pe averea lui Ovidiu Tender

Mă interesează că Marcel Ciolacu lansează fumigenă după fumigenă în disperarea de a recupera electoratul pierdut către AUR, în dispreț total față de faptul că România trăiește aproape exclusiv din împrumuturi tot mai scumpe, în timp ce mediul privat este sleit deja de putere financiară și privește cu panică spre 2024 și, mai ales, spre 2025.

Dar nu doar mediul privat are probleme: salariile rezidenților sunt blocate, iar medicii se întreabă când își vor primii banii cuveniți, spitalele nu mai au fonduri pentru medicamente, farmaciile nu mai eliberează rețelele compensate care țin în viață bolnavii cronici, directorii de școli își dau demisia pe capete pentru că au salarii mai mici decât cadrele didactice și responsabiltități din ce în ce mai aberante, profesorii au primit doar o păcăleală de 1.500 de lei după greva din vară, se înregistrează datorii din ce în ce mai mari la investiții, multe fiind deja blocate.

Cabinetul PSD-PNL evită să facă rectificare bugetară pentru a ascunde dezastrul.

E prima dată după 1990 când se întâmplă asta. Bugetul pe 2024 nu se află nici măcar la stadiul de discuții, deși suntem deja la jumătatea lui noiembrie.

Mă interesează că ministrul de Finanțe, coleg cu Rareș Bogdan, alege postul călduț care îi depășește competențele, în loc să își dea o demisie de onoare pentru că Guvernul din care face parte ne aruncă în groapa cu taxe și impozite și cu semnătura lui.

Mă interesează că Nicolae Ciucă nu este președinte de partid și lider politic, cum ar trebuie să existe în fruntea unei formațiuni importante, ci doar un pudel cuminte care nu merge mai departe decât îi permite lesa din mâna lui Iohannis și care latră la Ciolacu doar când pe stradă trece o cameră de filmat.

Citește și: Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar, a 5-a oară, pe judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Oprescu

Mă interesează că singura preocupare a celui care mai este președintele României doar în cartea de vizită sunt pozele cu antilope și elevele de la liceul de fete din Kenya.

De ce nu ma interesează că Rareș Bogdan s-a dus la piață cu un ceas de 30.000 de euro?

Pentru că timpul trece în defavoarea noastră indiferent dacă îl măsură cu instrumente ieftine sau de lux, iar noi nu reușim să trecem de stadiul de a face haz de un necaz care în curând ne va exploda în față.

Pentru că m-am săturat să rămâne doar cu miștoruile făcute pe seama unor personaje care ne înfundă în datorii cât se poate de serios. Pentru că este deja timpul să mai și acționăm.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU
  1. Daca la profesori marirea cu 1500 lei e o pacaleala,atunci tu ziarist cu pensie speciala,nu crezi ca pensia mea este tot o pacaleala?!?ala ,la anul va avea o pensie de 8200 de lei,cat trei de ale mele?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciolacu fuge de propria grea moștenire

Marcel Ciolacu fuge de propria moștenire, nu vrea să...

Cum am devenit personaj într-un roman al Revoluției

Zilele acestea, când se organizează în Timișoara aniversări și...

Sub asediu

Fascismul românesc (în varianta lui neolegionară) e viu, militant....

GRU și legiunile

Evenimentele recente au pus pe tapet și posibilitatea implicării...