De ce (nu) poate câștiga George Simion

Data:

George Simion este cel mai tânăr prezidențiabil, la 38 de ani. Strategia lui e să rămână agățat de imaginea lui Călin Georgescu, fără să riște eșecul vreunei dezbateri alături de ceilalți candidați.

Radicalul Călin Georgescu, acuzat de coruperea alegătorilor și de instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, nu și-a arătat până acum susținerea față de liderul AUR, George Simion. Singura sugestie către alegători a fost prezența celor doi la aceeași biserică în noaptea de Înviere. George Simion vorbește însă în fiecare zi despre cum îi va face dreptate lui Călin Georgescu prin cele trei soluții A, B și C, pe care nu le dezvoltă și pe care le-a reluat după ce judecătorul din Ploiești, Alexandru Vasile, a încercat să suspende verdictul Curții Constituționale (CCR) care a anulat alegerile prezidențiale de anul trecut. Motivația judecătorului din Ploiești are multe argumente care au fost expuse mai degrabă pentru a-i motiva pe alegătorii antisistem și pe nehotărâți, decât pentru un real demers juridic, fiindcă orice jurist știe că nu există nicio cale de atac împotriva CCR.

Decizia Curții de Apel Ploiești l-a credibilizat pe George Simion și i-a dat noi muniții, care acoperă în parte scandalurile din jurul liderului AUR, de la tonele de brânză pe care se plânge Gigi Becali că i le-a livrat la nunta câmpenească de acum doi ani, la scandalul celor 1 milion de scrisori trimise pensionarilor, pentru care riscă o amendă de 10.000 de euro dacă procurorii constată că a folosit datele personale ale destinatarilor fără voia lor. Practica scrisorilor electorale nu e nouă și e împrumutată de la PSD, care se baza pe ea înaintea dezvoltării online-ului. Simion, însă, crede că nu ajunge la pensionari pe căile rețelelor virtuale și că, citindu-i răvașele personalizate, oamenii vor fi impresionați. De altfel, potrivit unei cercetări Expert Forum, în această campanie AUR nu a investit aproape deloc bani pentru postările și clipurile de pe rețelele sociale, dar a cheltuit până acum în jur de 1 milion de euro, față de 10 milioane de euro cât au fost costurile prezidențiabilului Crin Antonescu.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Donald Trump Jr., la București: Eu și tatăl meu creăm o mare oportunitate pentru afaceri și locuri de muncă în România și în Europa de Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Codrin Unici)

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Ciolacu l-a detașat pe soțul ministrei Muncii

Premierul Marcel Ciolacu l-a detașat pe soțul ministrei Muncii,...