miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterDe ce nu se mai tem românii de coronavirus și nu mai...

De ce nu se mai tem românii de coronavirus și nu mai poartă mască. Așa le-au spus 8 medici cunoscuți

Nici unul dintre cei 8 medici despre care scriem în acest articol nu a îndrăznit să spună de-a dreptul că Sars-COV 2 nu există. Însă toți au scris că periculozitatea coronavirusului este mult exagerată.

Un sondaj realizat de IRES, în perioada 13-14 mai, la finalul stării de urgență, scotea la iveală faptul că aproape jumătate dintre români credeau că SARS-CoV2 este mai puțin periculos decât afirmă autoritățile și cercetătorii.

Tot jumătate erau convinși că statul a ascuns informații importante cu privire la criza de sănătate, presa fiind considerată complice în acțiunea de a trunchia, denatura sau limita informații cu privire la COVID-19.

O altă cercetare sociologică, efectuată de același institut, dar între 24 și 25 iulie, arată că 24% dintre români nu sunt îngrijorați sau sunt puțin îngrijorați cu privire la pandemia de coronavirus.

13% s-au declarat puțin sau chiar deloc îngrijorați că ei sau un membru al familiei lor s-ar putea infecta cu coronavirus.

Cum s-a ajuns aici? O contribuție importantă au avut-o, paradoxal, chiar medici cunoscuți, cu funcții importante în sistemul de sănătate, foarte urmăriți la tv sau în mediile online.

Nici unul dintre cei 8 medici despre care scriem în acest articol nu a îndrăznit să spună de-a dreptul că Sars-COV 2 nu există. Însă toți au transmis publicului că periculozitatea coronavirusului este mult exagerată: fie pentru că „este doar un punct pe harta Chinei, care nu va ajunge în România”, fie pentru că nu e „mai grav decât o gripă”, fie pentru că statul are interesul să exagereze numărul infectărilor și al morților pentru motive electorale sau financiare.

Cine sunt cei 8 medici care au încercat să schimbe părerea românilor despre pandemie.

Stefan Josan
Ștefan Josan este expert în relații internaționale și afaceri europene. Stefan a lucrat la Parlamentul European, Centrul Martens pentru Studii Europene și OSCE/ODIHR. În prezent, Stefan ocupă funcția de coordonator de proiecte la Freedom House Romania. Este absolvent de Relații Internaționale și Studii Europene al Colegiului Europei și al Universității Babeș-Bolyai.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE