De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși de mai bine de 10 ani aceste documente există și sunt semnate la începutul fiecărui an școlar. Însă, în ultimele zile au circulat în mediul online diverse controverse în legătură cu acesta.

„Prin semnarea acestuia predați copiii”, „Vă pierdeți autoritatea tutelară” și „nu vă lăsați manipulați de directori” sunt o parte dintre nemulțumirile vehiculate de unii părinți pe internet. „Contractul este semnat atunci când elevul intră într-un ciclu de învățământ. Educația este un parteneriat între școală și familie”, explică purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț.

Citește și: Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro

Prin contractul educațional, școala, părinții și elevii își asumă o serie de obligații. Acesta este semnat la începutul fiecărui ciclu de învățământ, fiind un fel de parteneriat între școală și familie. Contractul a fost introdus prin Legea Educației, în anul 2011, iar legea adoptată anul trecut l-a preluat.

Educația este un parteneriat între școală și familie

„Contractul este semnat atunci când elevul intră într-un ciclu de învățământ. Educația este un parteneriat între școală și familie. Dacă privim din această perspectivă, e corect să fie acest contract educațional. Nu am avut situații în care acest contract educațional să nu fie semnat, din ceea ce știu eu în acest moment”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, Antonina Bliorț.

Citește și: Operațiunea PETROTEL: Cum a ajuns fiscul să se judece cu rușii după ce LukOil a mutat activitatea financiară a rafinăriei de la Ploiești pe o firmă din Elveția

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ISJ Iași, elementul de noutate este introducerea contractului educațional în Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar (ROFUIP). Până acum, contractul, deși exista, era gândit mai mult la nivelul unității de învățământ și era semnat de toți părinții care își aduceau copiii la școală.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  andibreit )

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...