De ce România nu are un proiect de țară | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Potrivit ultimelor cercetări sociologice, peste jumătate dintre români cred că țara se îndreaptă către o direcție greșită. Nicușor Dan punctează și spune că România nu are de fapt o direcție.

Programele electorale ale partidelor și candidaților la președinție sunt vânturate în fața românilor ca proiecte de țară care să le unească aspirațiile vitale pentru modernizarea României. Un guvern vine și pleacă, o majoritate parlamentară se schimbă din mers într-un ciclu electoral, dar un proiect de țară convenit de toate partidele politice împreună cu șeful statului este menit să coalizeze toate segmentele societății într-un inventar al cerințelor majore care să ne plaseze definitiv în circuitul lumii moderne europene.

Citește și: „Pe Corneliu Coposu care credea în onoare toți l-au mințit: și Iliescu, și Petre Roman”. Interviu cu Ionuț Andrei Gherasim, fost secretar personal al Seniorului Coposu

74% dintre respondenți afirmă că se simt cetățeni ai Uniunii Europene

Potrivit ultimului Eurobarometru publicat la finele lunii noiembrie, 74% dintre respondenți afirmă că se simt cetățeni ai Uniunii Europene, iar majoritatea sunt optimiști în ceea ce privește viitorul blocului comunitar. Este cel mai ridicat nivel de încredere în UE din ultimii douăzeci de ani, care se datorează în parte și războiului pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei.

Ca și intrarea României în NATO, aderarea la Uniunea Europeană a fost un proces de durată. În 21 iunie 1995, liderii partidelor parlamentare, reprezentanți ai guvernului și ai societății civile au semnat Declarația de la Snagov care cuprindea o serie de angajamente „compatibile cu principiile, normele, mecanismele, instituțiile și politicile Uniunii Europene“. Inițiativa i-a aparținut lui Ion Iliescu, pe atunci președintele României.

Continuarea în Deutsche Welle

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: agerpres.ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Klaus Iohannis: „Este momentul ca fiecare lider să se vadă ca un om de stat, să se așeze la masa discuțiilor”

Klaus Iohannis: „România este importantă, cetățenii români sunt importanți,...

Viitorul guvern va avea un premier social-democrat. Decizie luată de coaliția PSD-PNL-UDMR

Liderii partidelor din coaliția PSD-PNL-UDMR au convenit ca viitorul...