duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterDe ce s-a prăbușit tavanul unei școli din Giurgiu abia renovată

De ce s-a prăbușit tavanul unei școli din Giurgiu abia renovată

Tencuiala tavanului clasei a 5-a de la Școala Gimnazială din Isvoarele s-a prăbușit, joi, pe timpul nopții peste mobilierul din clasă. Partea bună este că incidentul s-a petrecut pe timpul nopții și nu a fost nimeni rănit.

O parte din tencuiala cu plasa de susținere de pe tavanul unei clase din Comuna Isvoarele, Județul Giurgiu  s-a desprins în noaptea de miercuri spre joi, când nu era nimeni în școală.  În prezent se desfășoară o expertiză tehnică, iar elevii vor întra cel mai probabil forțat din  scenariul verde, în cel roșu. 

Școala  din Isvoarele se află în reabilitare încă din 2018.

„În decursul noptii de ieri, , la  clasa a 5-a o parte din tencuiala cu plasa aceea de susținere s-a desprins. Omul de serviciu a venit dimineața a a deschis sala de clasă, a vazut tencuiala aceea cazută acolo (…) nu sunt victime.

Școala este într-un process de reabilitare, am notificat constructorul, constructorul a venit, a constatat, urmează sa remedieze, si am dispus și o expertiza tehnica a cladirii , a  lucrarii, a tot ce s-a executat până acum. E regretabil ce s-a întâmplat.”, a declarat prof. Mihaela Murgoci.

Potrivit purtărorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, la Școala Gimnazială Isvoarele lucrările de reabilitare și modernizare au debutat în 2019, prin PNDL 2, iar în primă fază, s-au finalizat lucrările interioare, urmând să fie finalizate cele exterioare, inclusiv acoperișul.

Chiar și așa, la interior, școala întrunea toate condițiile pentru a primi elevii în siguranță, iar tavanul care a cedat nu a prezentat nici măcar o crăpătură vizibilă care să ofere indiciul unui pericol iminent.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE