De ce s-a stricat şoseaua la ieşirea din Hârlău spre Tg. Frumos

Data:

Localnicii din Hârlău care ies din oraş pe DN 28B spre Tg. Frumos sunt nevoiţi să parcurgă o porţiune de drum plină de gropi. „E ca pe Lună”, comentează unul dintre ei pe pagina de Facebook „Eşti din Hârlău dacă…”, iar o înregistrare video arată într-adevăr un carosabil „bombardat”.

Segmentul se află pe DN 28B, drum care face legătura între Tg. Frumos şi Botoşani prin Hârlău. Pe toată lungimea lui de 71,5 km, drumul naţional este în plin şantier de modernizare, lucrările fiind începute anul trecut.

„A fost o ţeavă de gaz pusă clandestin în carosabil”, ne-a explicat Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de drumuri naţionale, motivul pentru care drumul respectiv arată aşa de rău. Cei care au montat-o au fost de acord să fie mutată, dar nu pe banii lor, a adăugat el. În cele din urmă, DRDP şi autorităţile locale au mutat conducta sub trotuar. Ovidiu Laicu a mai spus că zilele acestea va fi refăcut carosabilul, cu piatră şi asfalt, condiţiile meteo fiind „de vină” că nu s-a intervenit mai repede.

Citește și: CJ Bistrița-Năsăud face cetățean de onoare un afacerist inculpat pentru corupție

Adjudecat de o asociere de firme (Aqua Parc – Mavgo Holding – Vahostav SK – Trameco) pentru suma de 267,3 milioane de lei, contractul de modernizare a DN 28B are termen de finalizare luna mai a anului viitor. De asemenea, perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani şi poate fi majorată de ofertanţi până la un maxim de 8 ani.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related