De ce se află România pe lista lui Patrușev?

Data:

spot_img

Rusia pune România pe lista prietenilor săi din UE și NATO: state care profită de banii, securitatea și bunăvoința Occidentului și care privesc spre Est, ca și cum n-au înțeles nimic din istoria ultimilor o sută de ani.

Bine cunoscut la București, mai ales după vizita sa din 2013 în România, Nikolai Patrușev, consilier și vechi coleg KGB al președintelui rus a explicat într-un interviu preluat de Agenția rusă Tass care sunt condițiile păcii în viziunea Moscovei și care e linia de falie din Uniunea Europeană: „conducerea UE a pierdut de mult dreptul de a vorbi în numele multora dintre membrii săi, precum Ungaria, Slovacia, Austria, România şi alte câteva ţări europene interesate de stabilitatea în Europa şi de adoptarea unei poziţii echilibrate faţă de Rusia”.

Citește și: PRO Musica lansează piesa AnteApocalipsa de Ziua Culturii Naționale: „Muzica rock nu poate întoarce capul de la problemele lumii”

Enumerarea statelor care oscilează între Moscova și Bruxelles a fost făcută nu doar pentru a demonstra slăbiciunea Occidentului, care pierde teren în fața propriilor extremiști și populiști, ci și pentru a arăta care e viitorul.

Croatia, unde Zoran Milanovici un critic al sprijinului pentru Ucraina a mai câștigat un mandat prezidențial, a fost omisă de pe lista lui Patrușev, în schimb, România care are scutul NATO antirachetă și construiește cea mai mare bază militară a Alianței la Marea Neagră este menționată.

Patrușev indică în acest fel interesul Moscovei față de București și intenția Kremlinului de a-și continua operațiunile hibride până când la București e reactivată în mod oficial o falangă pro-rusă.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Magnatul Popoviciu a scăpat de 7 ani de închisoare după o revizuire care s-a judecat de 4 ori mai repede decât dosarul inițial

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Articolul precedent
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cortina de fiere

,,Nu spera și nu ai teamă”: lumea veche se...

Justiția: partea de vină pentru haosul prezidențialelor

Dacă justiția s-ar fi rupt de politică iar magistrații...

România, în topul proceselor împotriva jurnaliștilor

Țările membre UE au obligația de a adopta măsuri...