De ce se teme PSD de Nicușor Dan? Dezinformarea încercată împotriva lui Nicușor Dan seamănă cu episoadele mineriadelor și manipulările anilor 1990. Instrumentele sunt, însă, mai sofisticate și cu o capacitate de răspândire infinit mai mare.
Până să apuce istoricii sau specialiștii Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) să spună că documentul vânturat în spațiul public este un fals, informația că primarul general al capitalei ar fi fost informator în perioada adolescenței sale se răspândise deja nu doar în tot Bucureștiul, ci și în toată țara.
Textul a fost trimis de PSD
Documentul, prezentat de mai multe televiziuni de știri autohtone, este considerat un fals de mai mulți specialiști de la CNSAS, consultați de Hotnews.ro.
Este vorba despre un text de trei pagini dactilografiate, pe care câteva redacții l-au primit de la PSD.
Pe prima pagină se precizează că ar fi vorba despre un raport „privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică”, în perioada 9-21 iulie 1988.
În document se mai menționează că în cazul lui Nicușor Dan ar fi început „demersurile de recrutare” înainte de plecarea lui la Olimpiada din Cuba din 1987, când actualul primar general avea 17 ani.
Un fals grosolan. Lipsesc informații importante
Mihai Demetriade, cercetător CNSAS (Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității), argumentează pentru Hotnews.ro că detaliile grafice și de conținut, stilistica și anumite date demonstrează că raportul este un fake.
Citește și: Cum răspunde Nicușor Dan acuzațiilor că ar fi colaborat cu Securitatea
Istoricul lasă să se înțeleagă că ar fi un fals grosolan, fiindcă de pe hârtie lipsesc informații importante care apar, în genere, pe astfel de documente.
Citește și: Cum răspunde Nicușor Dan acuzațiilor că ar fi colaborat cu Securitatea
Nicușor Dan, 54 de ani, candidează pentru încă un mandat la primăria generală a capitalei și se află pe primul loc în toate sondajele de până acum. Îl susțin USR, PMP, Forța Dreptei.
De ce se teme PSD de Nicușor Dan. Rămâne pe primul loc
Într-o cercetare sociologică făcută la comanda PSD în ultimele două zile din mai (Avangarde), actualul primar era cotat cu 28,6% față de 25,5 cât are Gabriela Firea, diferența dintre cei doi încadrându-se în marja de eroare.
În clasament urmează Cristian Popescu Piedone (15,2%) din partea PUSL, noul partid fondat de Dan Voiculescu, și liberalul Sebastian Burduja (13,8%).
Citește și: Cercul început cu Iliescu se va închide cu Geoană?
Un alt sondaj, dat publicității pe 3 iunie și făcut de IRSOP în ultimele zile ale lunii mai, obține date foarte diferite: Nicușor Dan rămâne pe primul loc, dar cu un scor mult mai mare (43%), urmat de Piedone (23%), Firea (18%), Burduja (4%).
Mai mult de jumătate dintre bucureșteni, mai arată cercetarea, sunt de părere că Bucureștiul merge pe drumul cel bun. Cea mai mare nemulțumire e legată, totuși, de trafic, apoi de problema termoficării și de nevoia de spații verzi.
Nicușor Dan nu a avut încă timp să intre cu adevărat în problemele capitalei, fiindcă a găsit haos în hârtiile și finanțele primăriei și pentru că a schimbat infrastructura subterană.
Preluare din Deutsche Welle
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Ma bucur mult ca exzistati , ca putem citi o știre reala de încredere. Cat despre donație, eu sunt un umil pensionar cu 2200 R , și deja sunt ancorat în alte două donații. Mihai NESU , și alta. Vă rog nu vă supărați, poate vor veni către voi mai mulți tineri , și poate așa vom pune capăt mizeriei din Rou.
PSD nu se teme de Nicușor Dan. Ei simt că le fuge pământul de sub picioare. Și pentru asta folosesc metoda dragă lor de 34 ani: DIVERSIUNEA.