miercuri, 25 mai 2022
AcasăNewsletterDe ce sunt secțiile de Terapie Intensivă ”bombe cu ceas” în cazul...

De ce sunt secțiile de Terapie Intensivă ”bombe cu ceas” în cazul incendiilor: oxigenul scăpat de aparate alimentează flăcările

Secțiile de Terapie Intensivă din spitale sunt considerate de specialiști adevărate bombe cu ceas în cazul apariției unor incendii pentru că aparatele care furnizează oxigen paciențilro internați au scăpări, iar oxigenul favorizează răspândirea rapidă a flăcărilor. Ultimul incendiu la ATI a avut azi dimineață la Institutul ”Matei Balș” din București, soldat cu patru morți. Alți 120 de pacienți Covid au fost evacuați și duși la alte spitale.

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul ”Matei Balș”, spunea în 15 noiembrie 2020, imediat după incendiul de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, că în secțiile de terapie intensivă care se ocupă de pacienții cu SARS-CoV-2, aparatele lucrează la capacitate maximă și nu sunt calibrate pentru debite atât de mari, potrivit Europa Liberă.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE