duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterDe ce zace abandonat cartierul chinezesc din Craiova

De ce zace abandonat cartierul chinezesc din Craiova

De ce zace abandonat cartierul chinezesc din Craiova. La asamblul de locuinţe de pe strada Caracal din municipiul Craiova, cunoscut drept cartierul chinezesc pentru contextul în care a fost promis în anul 2013, nu s-a mișcat nici măcar o cărămidă din primăvara anului 2017, când firma Shandong Ningjian a abandonat lucrările motivând incapacitatea financiară.

Tot ceea ce construiseră chinezii a intrat în proprietatea municipiului de la 1 august 2017, însă amplasamentul a fost cedat un an mai târziu Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Aceasta urma să construiască primul bloc din ansamblul de 23 de imobile cu zece etaje cât trebuia să aibă cartierul – blocul L2. Adică 109 locuințe din totalul de 1.800.

De atunci și până acum, ANL a refăcut proiectul tehnic pentru primul bloc și a demarat, a atribuit și apoi a anulat licitația pentru lucrări. Adică pentru reluarea construcției la blocul dinspre strada Caracal din stadiul în care a fost abandonată de Shandong Ningjian. Lucrările au fost atribuite în vara anului 2019 pentru valoarea de 19,7 milioane de lei cu TVA, dar contractul nu a mai fost semnat, iar procedura a fost sistată. Mai mult, din acel moment și până în prezent nu s-a mai făcut niciun pas. Ce s-a întâmplat?

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE