joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDe luni începe vaccinarea anti-Covid la Iaşi. Cine sunt primii beneficiari?

De luni începe vaccinarea anti-Covid la Iaşi. Cine sunt primii beneficiari?

Toate cadrele medicale din Iaşi ar urma să fie vaccinate până pe 4 ianuarie.

Începând cu 28 decembrie începe ampla operaţiune de vaccinare a tuturor cadrelor medicale din Iaşi împotriva COVID-19, cu serul realizat de către Pfizer / BioNTech. Informaţia a fost furnizată către Direcţia de Sănătate Publică de către Institutul Naţional de Sănătate Publică în cadrul unei videoconferinţe care a avut loc ieri. Nu este clar numărul de doze de vaccin care vor ajunge la Iaşi, dar informaţia către spitale a fost că toate cadrele medicale vor fi vaccinate în intervalul 28 decembrie – 4 ianuarie. Pe 27 decembrie va avea loc o întâlnire a coordonatorilor centrelor de vaccinare din unităţile spitaliceşti cu reprezentanţii STS pentru a primi tablete ca să îi înregistreze în sistem pe toţi cei vaccinaţi, iar de luni, 28, începe vaccinarea.

„De vaccinare se ocupă medicii epidemiologi din fiecare spital, cu asistenţii care sunt la serviciile de prevenire şi tot personalul de care va fi nevoie. Va trebui să facem programări pentru a ne asigura că sunt cinci persoane ce vor fi vaccinate în momentul în care vom deschide un lot de vaccin”, a declarat prof.dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE