sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterDe trei ori mai mulți elevi din Timiș, comparativ cu anul trecut,...

De trei ori mai mulți elevi din Timiș, comparativ cu anul trecut, rămân cu mediile neîncheiate pe primul semestru

Aproape două mii de elevi din Timiș, de la oraș și de sat, nu vor avea mediile încheiate pe primul semestru al anului școlar în curs, iar cauzele pentru care copiii nu au putut fi evaluați sunt diverse, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș. 

Inspectorii școlari spun că sunt 1.032 de elevi din mediul urban și alți 778 din cel rural care rămân cu mediile neîncheiate. În orașe, cei mai mulți care se regăsesc în această situație sunt elevii de liceu (404), urmați de cei din învățământul gimnazial (268), primar (155) și postliceal (4). În mediul rural sunt 469 de elevi de gimnaziu care nu au putut fi evaluați, 242 de clasele I-IV, 38 de la licee și 29 de la școlile profesionale.

Comparativ cu anul trecut, acum sunt de trei ori mai mulți copii în această situație, spun inspectorii școlari.

„Cauzele sunt diverse; legate de absenteism – nu au intrat la cursuri și ca atare nu au putut fi evaluați. Există zone și în rural, și în urban unde vorbim de un dezinteres al familiei vizavi de educația propriilor copii, avem și situații în care chiar dacă au intrat la cursuri nu au participat la ceea ce înseamnă evaluare. Adică am pus camera pe un wall și am stat și m-am jucat pe alt calculator.”, a explicat Marin Popescu, inspectorul școlar general.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE