De unde se informează cetățenii despre cutremure. Sondaj Reporter 24: Adepţii conspiraţionismului rămân majoritari

Data:

spot_img

Reporter 24 a desfăşurat un sondaj în cadrul campaniei privind gradul de pregătire al autorităţilor după activarea noii zone seismice din Oltenia. Am vrut să aflăm de la cititori de unde se informează, ce cred despre felul în care decidenţi se pregătesc în caz de cataclism şi în ce măsură cad pradă unor teorii ale conspiraţiilor.

Sociologul Alexandru Zodieru a fost invitat să comenteze rezultatele studiului la care au participat aproape 50 de persoane. El precizează că datele pot fi considerate „peste minimul de analiza statistica”, fiind vorba de peste 30 de răspunsuri.

Cei mai mulţi dintre respodenţi (51,1%) spun că ştiu ce ar trebui să facă în cazul unui cutremur de proporţii care ar lovi România, în timp ce mai puţin de jumătate (48.9%) răspun că nu.

În ceea ce priveşte gradul de pregătire a autorităţilor în eventualitatea unui seism, cei mai mulţi (53,3%) cred că cei care ar trebui să ia decizii sunt indiferenţi, în timp ce 40% cred că autorităţile au un grad de pregătire negativ, restul răspunsurilor fiind pozitive.

Continuarea în Reporter24.info

Citește și: Elevii din Hunedoara al căror program va rula pe Stația Spațială Internațională nu vor să plece din România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related