De unde vin cei care aleg să se stabilească la Iași și care sunt localitățile unde se mută ieșenii | Analiză Ziarul de Iași

Data:

De unde vin cei care aleg să se stabilească la Iași și care au fost localitățile din care „au fugit” cei mai mulți ieșeni. Ziarul de Iași a făcut o analiză folosind datele Institutului Național de Statistică.

În fiecare zi din anul trecut, 83 de persoane s-au stabilit în una din localitățile județului Iași. Dintre aceștia, 15 erau români veniți aici din Republica Moldova sau reîntorși definitiv din străinătate. În același timp, 81 de ieșeni își stabileau domiciliul în alte localități sau în alte țări.

Cifrele reprezintă media dintre numărul total al stabilirilor și plecărilor cu domiciliu raportate la numărul de zile dintr-un an. Care au fost localitățile din care „au fugit” cei mai mulți ieșeni și care au fost, dimpotrivă, cele mai atractive, o arată datele Institutului Național de Statistică, analizate de Ziarul de Iași.

Citește și: Ce este greșit la e-TVA. „Digitalizarea ne duce la mai multe hârtii și birocrație

În total, anul trecut și-au stabilit domiciliul în una dintre localitățile ieșene 30.375 de persoane, în timp ce au plecat, schimbându-și domiciliul, 29.520 de persoane. Aceste cifre includ migrația internațională a cetățenilor români. O analiză mai profundă a datelor arată că, excluzând migrația internațională, numărul românilor care s-au mutat dintr-o localitate în alta a județului (sau care au venit aici din alte județe) îl depășește pe cel al ieșenilor plecați din județ sau din localitatea lor de domiciliu (24.936 stabiliri cu domiciliul, față de 23.353 plecări cu domiciliul).

În schimb, cifrele migrației internaționale arată un raport inversat: au fost mai mulți ieșeni care au plecat în străinătate definitiv, cu schimbarea domiciliului (5.985 persoane), decât românii reîntorși în țară și care s-au stabilit definitiv în una dintre localitățile ieșene (5.439 persoane).

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: EXCLUSIV Doctorița care a cerut verificări privind morțile suspecte de la spitalul Pantelimon a fost concediată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related