De vizitat pentru turiștii care merg pe litoralul românesc: Octogonul confesional din Constanța | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Publicația locală Info Sud-Est le recomandă turiștilor care aleg în această vară litoralul românesc să viziteze Octogonul confesional din Constanța.

Dacă vii la mare vara asta, dar ai rămas în pană de idei când vine vorba de activități pe care le poți face în Constanța, află că una din soluții poate să fie o plimbare printre numeroasele și diversele lăcașe de cult din oraș, recunoscut pentru trecutul lui și pentru cum, acolo, o sumedenie de minorități conviețuiesc impecabil de secole.

Turci, tătari, greci, armeni, bulgari, evrei, germani, ruși, polonezi, ucraineni, italieni și alții au trăit aici de-a lungul veacurilor fără vreun conflict care să fi rămas cunoscut și care să fi avut drept motiv declanșator etnia diferită a oamenilor.

Publicația locală Info Sud-Est a lansat denumirea de ”octogon confesional” în urmă cu 10 ani, într-una din campaniile de presă ale ziarului dedicate patrimoniului local, făcând astfel referire la cele 8 lăcașe de cult pe care le poți vizita în Constanța într-un perimetru de 1,5 kilometri pătrați: Biserica greacă, bulgară, armenească, moscheea, geamia, biserica catolică, sinagoga și catedrala ortodoxă.

Citește și: De ce nu ne vaccinăm. „Când cineva te minte repetat, îl mai crezi, dacă îți spune o dată adevărul?”

Ce trebuie să faci este să ajungi în Piața Ovidiu, din centrul vechi al orașului. Apoi, povestea vine de la sine. Și, dacă ai nevoie de un ghid virtual consultă Heritage Constanța, prima arhivă digitală a monumentelor istorice din județ.

Octogonul confesional din Constanța. Geamia Hunkiar

Geamia Hunkiar, construită în perioada 1861 – 1869 pe Bulverardul Tomis nr. 41, situată acum între cafenelele din Peninsulă, este cel mai vechi edificiu musulman al orașului. Conform Heritage Constanța, prima arhivă digitală a monumentelor istorice din județ, construcția sa a început în 1861, în același an cu domnia sultanului Abdul Aziz, și a fost dată în folosință în 1869. Deși a fost lovită în timpul celui de al Doilea Război Mondial de către trupele sovietice și era cât pe ce se fie demolată la cererea primarului de atunci, lăcașul de cult are ușile deschise și în ziua de azi.

Continuarea, în Info-sud-est.ro

Citește și: Două recorduri mondiale stabilite de românii din Nürnberg: 1.667,41 m de brâu românesc, cu o greutate de 70 kg

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Delia Dascălu / Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related