joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDealuri la pământ: Viile şi livezile din jurul Oradiei dispar, pe nesimțite,...

Dealuri la pământ: Viile şi livezile din jurul Oradiei dispar, pe nesimțite, pentru a se exploata ilegal resurse minerale

Românul mută şi munţii din loc, cu o condiţie: bani să iasă! Uneori, însă, e rentabilă şi mutarea dealurilor. Inspectorii Direcţiei Agricole Bihor au descoperit că una dintre colinele din împrejurimile Oradiei, altădată acoperite cu vii şi livezi, a fost „înjumătăţită”, iar un alt deal a dispărut cu totul!

Mai bine de 11 hectare de teren agricol cu destinaţie pomicolă şi viticolă au fost transformate în exploatări pentru extracţia de argilă şi de nisip, evident mai bănoase decât cultivarea viei şi a pomilor fructiferi. Schimbarea reliefului s-a făcut, previzibil, prin încălcarea legii…

„Şantier” în… vie

Un control de rutină desfăşurat astă vară în Biharia de inspectori ai Direcţiei Agricole s-a lăsat cu o constatare care într-o ţară europeană civilizată ar fi fost de neimaginat: un teren agricol de peste 10 hectare situat pe Dealul Viilor este, de mai bine de 10 ani, „şantier pentru extragerea argilei”. Cumpărat de Euro Cărămida, societate deţinută de câţiva cetăţeni italieni şi specializată în „fabricarea din argilă a cărămizilor, ţiglelor şi altor produse pentru construcţii” sub marca Europoroton, terenul nici măcar nu mai semăna cu o fostă vie.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE