sâmbătă, 18 septembrie 2021
AcasăLa ziPoliticăDecizie a Sinodului BOR: INTERZIS pentru preoți, diaconi și monahi să ocupe...

Decizie a Sinodului BOR: INTERZIS pentru preoți, diaconi și monahi să ocupe funcții de demnitar sau de înalt funcționar public

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a stabilit, în ultima ședință, incompatibilitatea slujirii clericale cu funcțiile și demnitățile publice. Astfel, preoții, diaconii, monahii nu pot deține și funcții de demnitar sau înalt funcționar public.

„Arhiereului, preotulului, diaconului, monahiei și monahulului din Biserica Ortodoxă Română, le este interzis să ocupe funcții de demnitar/înalt funcționar public la nivel central sau local, în Statul român sau în alte state” se arată într-un comunicat al BOR.

De asemenea, Sfântul Sinod a reamintit că, potrivit sfintelor canoane, hirotoniile în treaptele de diacon și de preot în Biserica Ortodoxă Română se pot săvârși de către chiriarh doar pentru parohii și mănăstiri din eparhia pe care o păstorește conform prevederilor statutare.

„Ierarhul care va hirotoni un candidat aparținând altei eparhii decât cea pe care o păstorește, fără încuviințarea ierarhului de la care provine candidatul, va fi trimis în judecata Consistoriului arhieresc prim, iar hirotonia va fi declarată nulă”, au stabilit participanții la Sfântul Sinod al BOR.

Citește articolul complet în alba 24

alba24.rohttp://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE