Decizie BEJ: Buletinele de vot pentru alegerea primarului Bistriței nu vor fi renumărate | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Buletinele de vot pentru alegerea primarului Bistriței nu vor fi renumărate, a decis marți Biroul Electoral Județean (BEJ) Bistrița-Năsăud.

BEJ a decis să anuleze hotărârea Biroului Electoral Municipal privind verificările suplimentare a proceselor verbale, fapt ce a pus punct disputelor privind rezultatul votului, iar Gabriel Lazany (PSD) este câștigătorul alegerilor.

Citește și: Cum a afectat războiul Parcul Național Kamenskaya Sich din Ucraina. Consecințe de mediu

Rezultatele alegerilor locale pentru funcția de Primar al Municipiului Bistrița au fost contestate de organizația PNL pe motiv că s-au inversat voturile la o secție de votare. Ulterior Biroul Electoral Municipal a transmis o hotărâre conform căreia a respins contestația PNL dar s-a sesizat din proprie inițiativă și a verificat procesul verbal la o secție de votare, constatând că sunt patru voturi în plus la Gabriel Lazany.

În fapt, aceste demersuri de contestare nu trebuiau făcute după alegeri ci la momentul constatării lor, adică PNL dacă a constatat că sunt nereguli la anumite secții de votare trebuia să le semnaleze atunci președintelui secției de votare, care este obligat să consemneze astfel de lucruri și să le soluționeze pe loc. Ori la niciuna dintre cel 58 de secții nu au fost astfel de situații.

Citește mai multe, în Saptamana.online

Citește și: Cum văd specialiștii și societatea civilă rezultatele alegerilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related