luni, 29 noiembrie 2021
AcasăNewsletterDeclarații controversate despre avort ale purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății

Declarații controversate despre avort ale purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a făcut declarații controversate pentru Pressone.ro, după ce o femeie din județul Prahova a murit, la începutul săptămânii, în timpul unei întreruperi de sarcină la cerere. 

Oana Grigore a declarat că „obligația medicului nu există în cazurile de avort la cerere” și că ”Ministerul Sănătății încurajează natalitatea”, scriu jurnaliștii.

Jurnaliștii Pressone.ro au documentat cazul unei femei de 45 de ani din Băicoi, însărcinată în 12 săptămâni, care a mers la un cabinet privat din Ploiești pentru avort. În timpul procedurii, femeia a murit.

Contactată de jurnaliștii Pressone.ro, Oana Grigore a făcut mai multe declarații controversate referitoare la avort și obligațiile medicilor sau responsabilitatea Ministerului Sănătății, instituția al cărui purtător de cuvânt.

„Ministerul Sănătății încurajează ducerea sarcinii până la capăt, nu încurajează avorturile. Doar în situația în care pune viața mamei sau a fătului în pericol, evident. O situație medicală. Dar noi nu încurajăm întreruperile de sarcină la cerere (…) Noi nu încurajăm aceste întreruperi de sarcină.

Nu se consideră responsabilitatea ministerului un act care este o voință personală. Noi ne ocupăm de persoane care sunt bolnave. Noi încurajăm natalitatea. Încurajăm alăptarea copiilor la sân. Sunt politici ale Ministerului Sănătății. Avortul la cerere este la latitudinea medicului dacă acceptă sau nu acceptă o asemena practică.

Nu este o obligație (…) Obligația medicului nu există în cazurile de avort la cerere. Obligația medicului este de a salva viața fătului sau a mamei în momentul în care o sarcină nu poate fi dusă la capăt. Iar Ministerul, v-am mai spus, vă mai repet încă odată, că poate așa înțelegeți ceea ce vorbesc eu, limba română, Ministerul încurajează natalitatea”, a declarat Oana Grigore.

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE