Declarațiile controversate ale lui Viktor Orban, prezent la Tușnad | Bihoreanul

Data:

spot_img

Declarațiile controversate ale lui Viktor Orban, prezent la Tușnad. Premierul Ungariei a făcut, sâmbătă, noi declarații controversate, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

Conducerea Rusiei este una „hiper-raţională”, iar Ucraina nu va putea niciodată să-şi îndeplinească visul de a deveni membră a Uniunii Europene sau a NATO, a spus premierul Ungariei, conform HotNews.ro.

Între altele, Orbán, care nu a ratat nicio ediție a acestui prilej de adunare a maghiarimii în Transilvania, a spus că Ucraina nu va deveni niciodată membră a UE sau a NATO, deoarece „noi, europenii, nu avem suficienţi bani pentru asta”. 

Orban critică Occidentul, dar laudă Rusia

„UE trebuie să renunţe la identitatea sa de proiect politic şi să devină un proiect economic şi de apărare”, a declarat el, potrivit HotNews.ro.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

El a declarat că, spre deosebire de „slăbiciunea” Occidentului, poziţia Rusiei în afacerile mondiale a fost raţională şi previzibilă, afirmând că ţara a dat dovadă de flexibilitate economică şi s-a adaptat la sancţiunile occidentale încă de când a invadat Crimeea, în 2014.

Premierul maghiar consideră că Asia va deveni centrul definitoriu al lumii

Liderul ungar consideră și că Rusia va avea de câştigat pe măsură ce Occidentul devine tot mai „iraţional” și îşi pierde puterea, iar centrul de putere al lumii se va muta în Asia, a opinat el.

Citește și: Cu 4 voturi la 1, procurorii din CSM au fost de acord cu rezultatul pseudo-concursului pentru inspectorii judiciari

De altfel, el a spus că schimbarea ordinii mondiale este un proces care a pornit din Asia, zonă care va deveni centrul definitoriu al lumii, punctând faptul că omenirea se află în cursul unor schimbări majore care vor contura o lume nouă, potrivit Agerpres.ro.

„Ungaria trebuie să facă față acestei noi lumi ca întreg, cu toți maghiarii, iar acest lucru trebuie discutat și în fața maghiarilor din străinătate”, a subliniat el, adăugând că războiul a dezvăluit situația reală din Europa.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related