Cu medicul Dan Tesloianu după gratii, procesul deschis de acesta împotriva conducerii Spitalului „Sf. Spiridon” merge mai departe. Bătălia juridică se desfăşoară ca între gentlemeni, fondul reprezentat, potrivit procurorilor, de sutele de stimulatoare cardiace recuperate de la morţi şi reimplantate sub coordonarea lui Tesloianu abia fiind vag atins în treacăt, putând fi înţeles doar de iniţiaţi.
Aparent, procesul e un litigiu de muncă oarecare, între un angajat orgolios, nemulţumit că a fost înlăturat dintr-o funcţie din care nu câştiga nimic, şi un angajator care îşi apără dreptul de a pune şef pe cine vrea.
Miza procesului este reprezentată de decizia conducerii spitalului de a-l înlocui pe Dan Tesloianu din poziţia de coordonator al Programului naţional de boli cardiovasculare pe care o ocupa de 5 ani, cu medicul Ionuţ Tudorancea.
Poziţia de coordonator nu era remunerată suplimentar faţă de cea de medic primar pe care Tesloianu o ocupa în cadrul spitalului, dar era vitală pentru activitatea ce face obiectul dosarului penal deschis împotriva lui, aceea de refolosire a stimulatoarelor.
În acţiunea depusă la Tribunal, Tesloianu susţine că înlocuirea sa nu a fost precedată de niciun control sau de vreo discuţie prealabilă. El fusese pus în situaţia de a afla „în mod intempestiv, prima dată de la colegi”. (..)
Citește și: Un an de război. Românii au donat sute de mii de euro pentru ucraineni
Argumente în instanţă: meritele personale
Tesloianu nu invocă încălcarea vreunei legi de către managerul „Sf. Spiridon”, Dan Timofte. În schimb, îşi enumeră pe larg meritele care l-ar îndreptăţi să se ocupe în continuare de coordonarea programului.
Pe fond, apărarea spitalului poate fi rezumată în câteva cuvinte: numirea coordonatorilor este atributul managerului, iar acesta nu datorează nicio explicaţie; oricum, Tesloianu nu era afectat în niciun fel.
Continuarea, în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!