Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași, locația urmează să-și deschidă imensele hrubele publicului.
În Iași ar putea apărea o nouă atracție turistică: o degustare de vin în beciurile unei case din oraș construită în urmă cu peste 200 de ani în stil specific moldovenesc, ca o casă țărănească, cu pridvor și prispă.
Hrubele măsoară 100 de metri
Aceste hrube pline de istorie se găsesc la celebra cârciumă Bolta Rece din Iași, hrube care se întind până în dreptul Spitalului de Urgență (măsoară 100 de metri) și ar putea fi deschise pentru vizite și degustare de vinuri.
Citește și Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică
O experiență care i-ar putea duce pe clienți într-o călătorie printr-un trecut plin de povești și gusturi autentice, crede managerul Constantin Agape, care lucrează aici de peste două decenii, drept pentru care Valeru Mihai, proprietarul restaurantului, „i-a predat ștafeta“ localului în urmă cu trei ani.
Se folosesc doar ingredinete de calitate pentru preparatele autentice
„Momentan suntem doar la stadiul de intenție. Desigur că ne-ar plăcea și ne dorim ca toți cei care ne trec pragul să poată explora aceste spații pline de istorie, hrubele de la Bolta Rece, să deguste un pahar de vin și apoi să se delecteze cu preparatele noastre autentice“, ne-a dezvăluit managerul restaurantului Bolta Rece, potrivit Ziarul de Iași.
Și că tot veni vorba despre preparate autentice, produsele cu care sunt gătite bucatele lor provin din unitatea proprie din județ, mai exact Carmangeria Boierilor din Târgu Frumos, principalul furnizor al restaurantului. „Carnea este tratată cu grijă, fără adaosuri artificiale sau substanțe de conservare.
Citește și Orașul cu nasul pe sus votează un golan
Fiecare preparat este realizat urmărind standardele bio și autenticitatea gustului tradițional, folosind doar piper, sare, cimbru și fum, nimic în plus. Carnea provine de la porci din România, de la un abator din Botoșani. Facem preparatele, avem și câteva puncte de vânzare sub acest brand, Carmangeria Boierilor“, mai aflăm de la managerul restaurantului.
Continuarea în Ziarul de Iași
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Foto: ziaruldeiasi.ro