Delta Jijiei, zona prea puțin cunoscută de locuitorii din județul Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Delta Jijiei, așa cum o numesc cunoscătorii, are mai multe meandre (cotituri) și spații atinse de om doar pentru pescuit. Aceasta amintește de Delta Dunării, la o scară mai mică. Zona sălbatică, care acoperă satele Cotu Morii (la 8,6 km după satul Vânători) și Icușeni (la 9 km după Cotu Morii), oferă un peisaj perfect pentru cei care doresc să se desprindă de agitația cotidiană.

Auzind de la „cei mai mari” că în comuna Popricani există meleaguri care mă pot duce cu gândul la frumoasa Delta Dunării, nu am mai chibzuit prea mult și am mers să mă conving cu ochii mei. Nici cunoștințele care locuiesc în comună nu păreau să aibă habar despre ce vorbesc. Inițial, pe o vreme ploioasă, ghidată de Google, am greșit traseul. După ce am intrat în Cotu Morii, în loc să fac stânga pe o alee îngustă, pentru a ajunge la Cabana AVPS Iași (știind că de acolo pot lua contact cu priveliștea), „m-am trezit” mult mai departe, într-o fundătură, pe un drum de țară, tot după ce am virat la stânga. Norocul a făcut să mă intersectez cu un localnic care se ducea la pescuit.

Citește și: CNI construiește sedii de primării și repară biserici cu banii statului

Un refugiu natural desprins parcă dintr-un tablou

„Toată lumea face greșeala asta, v-a dus greșit internetul. Trebuie să vă întoarceți pentru că aici, deși se vede cabana, nu puteți intra. Vreți să pescuiți, nu? Trebuia să faceți stânga la poarta din lemn, pe aleea îngustă”, a spus acesta.

Lăsându-mă pe mine să plec prima, din mai multe manevre, pentru că altfel nici nu permitea drumul care îmi dădea impresia că mă pot alege oricând cu o pană în toată regula, m-am întors. Am făcut dreapta după ce am zărit poarta care părea la fel cu cea de care îmi spusese localnicul și am trecut de o alee periculos de strânsă. La un moment dat, privind în jur, am oprit. Peisajul m-a obligat să o fac.

Într-adevăr, imaginea din fața mea era desprinsă parcă dintr-un tablou din Dobrogea. Lipseau doar nuferii. Apa era verde smarald. Am remarcat și prezența unei vegetații bogate. În capăt, există o pădurice cu copaci înalți. O alee duce spre poligon, iar alta la cabana care aparține de AVPS Iași.

Continuarea și alte fotografii, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Alfred Bulai scapă de arestul preventiv. Fostul profesor de la SNSPA va fi plasat în arest la domiciliu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related