Demisia lui Iohannis și cele 2 decizii mari luate

Data:

spot_img

Președintele Klaus Iohannis și-a dat demisia fiindcă liderii coaliției de guvernământ nu i-au putut da asigurări că parlamentarii puterii se vor opune procedurii de suspendare începute de extremiști și USR.

Extremiștii și-au clamat deja victoria asupra coaliției de guvernare, argumentând că ei l-au forțat pe Klaus Iohannis să anunțe că pleacă de la Cotroceni. E adevărat, însă, că fără USR, extremiștii de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), SOS, formațiunea Dianei Șoșoacă și POT, Partidul Oamenilor Tineri, fondat în sprijinul lui Călin Georgescu, nu ar fi avut semnăturile necesare pentru începerea procedurii de suspendare a președintelui.

USR nu a ținut cont de principii

Nu e pentru prima dată când USR joacă alături de extremiști, au mai făcut-o odată la dărâmarea guvernului Cîțu și o repetă acum, pentru a demonstra cumva că și un partid tânăr are la fel ca celelalte un spirit tranzacțional care nu ține cont de principii.

Citește și: Pe pagina mea de Facebook curge sânge

Klaus Iohannis a făcut cu siguranță foarte multe greșeli și are la activ excese care țin de vanitatea și de plăcerile lui, dar e greu de crezut că scoaterea lui din joc chiar îmbunătățește situația. Mai ales că România are în fruntea guvernului un prim-ministru acuzat de legături cu un grup infracțional organizat care i-a facilitat călătorii cu avioane private lui, prietenei lui și fiului său.

Marcel Ciolacu are și el multe de decontat: în fața partidului, fiindcă a ratat intrarea în turul al doilea, în fața țării pentru că a fost neconvingător în a-și demonstra legăturile cu familia Laurei Vicol, fosta președintă a comisiei juridice a Camerei Deputaților, care a blocat inclusiv legile legate de domeniul imobiliarelor în care avea afaceri soțul ei.

Continuarea în Deutsche Welle

Citește și: Călin Georgescu nu este Donald Trump

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pe pagina mea de Facebook curge sânge

În 6 februarie am trecut prin piață să cumpăr...

Călin Georgescu nu este Donald Trump

... și poate unii zic zilele astea că ăsta...

Cazul Vicol și cum poate eșua țara

Primul ministru încearcă să se delimiteze de amicii săi...