marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDemolare de lux: Alexandria dărâmă două blocuri sociale cu 848.082 lei

Demolare de lux: Alexandria dărâmă două blocuri sociale cu 848.082 lei

Blocurile B10 și B11 din Alexandria au constituit subiectul mai multor anchetă de presă. Acestea sunt fostele locuințe sociale destinate săracilor reședinței județului Teleorman, mutați la marginea orașului, în containere, cu sprijinul guvernului Dăncilă. Acum, cele două blocuri sociale vor fi demolate, pe fondul identificării unui risc seismic, iar demolarea va costa o mică avere.

Cu doi ani în urmă, premierul Viorica Dăncilă a alocat orașului Alexandria din Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului aproape 4 milioane de lei pentru realizarea obiectivului de investiţii „Amenajare spaţii sociale temporare pentru situaţii de urgenţă sub forma unor module-containere“. Acolo urmau să locuiască romii săraci din Alexandria, care la momentul acela stăteau în niște blocuri sociale, în care condițiile erau de-a dreptul înfiorătoare: miros pestilențial, mizerie generalizată și probleme la sistemul de alimentare cu apă și canalizare. Este vorba despre blocurile B10 și B11 din Alexandria, considerate multă vreme „Bronx-ul județului”.

Iată că acum Primăria Alexandria va începe procedura de demolare a celor două blocuri de locuințe sociale și e dispusă să investească o sumă destul de mare în acest proces.

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Alexandria pregătește desființarea celor două blocuri, prin demolare. Una care nu va fi deloc ieftină. Demolarea blocului B10 va costa bugetul local nici mai mult, nici mai puțin de 562.406,00  RON, iar desființarea blocului B 11 se va ridica la costul de 285.676,00  RON.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE