Demontarea unei minciuni: șefa Inspectoratului Școlar Iași se face de râs, partidul aplaudă

Data:

spot_img

Demontarea unei minciuni. Luciana Antoci, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, a avut o postare pe Facebook în care spune că a fost admisă în Corpul Mentorilor în 2016, printr-o procedură de actualizare la nivel local. O asemenea procedură n-a existat, este ilegală, fiind o invenție scoasă din mânecă.

Culmea, Ministerul Educației a venit cu altă versiune: Luciana Antoci era coordonator regional și astfel a devenit mentor.

Fals: doar șefii Casei Corpului Didactic din fiecare județ puteau deveni mentori. Sunt 42 în toată țara, Luciana Antoci nu era șefă la CCD.

Nu puteai ajunge mentor decât în patru moduri: concurs în 2012, curs PROF 1, curs PROF 2, coordonator regional.

Luciana Antoci nu îndeplinea niciuna din condiții.

Șefa ISJ și alți 14 inspectori din conducerea învățământului ieșean au apărut din neant pe lista mentorilor din România, deși nu dăduseră concursul din 2012 și nu urmaseră nici cursurile cerute.

Practic, s-au trecut singuri pe această listă pentru că aveau pâinea și cuțitul în mâinile lor.

Citește și: De ce nu se mai întorc acasă românii plecați din România în alte țări

Mentorii primesc o reducere a normei și un mic spor la salariu

Cu minciuni sfruntate, aroganță și amenințări a tratat Luciana Antoci subiectul prezenței sale în Corpul național de profesori mentori. Concluzia este aceeași ca în precedentele două articole pe această temă ale REPORTER DE IAȘI: Antoci nu îndeplinește niciuna dintre cele patru condiții care i-ar fi permis să acceadă la acest statut.

Într-un mod absolut uluitor, Antoci a invocat, ultima dată, o procedură de selecție care nu există în actul normativ, o invenție. Și-a postat explicația pe Facebook, a primit sute de like-uri și comentarii de la aplaudaci. Printre aceștia, i-a dat like chiar Ligia Deca, ministrul Educației.

Jurnaliștii REPORTER DE IAȘI îi scriseseră anterior ministrei pe această temă. Biroul său de presă a răspuns, dar, halucinant, argumentația ministerului privind-o pe Antoci e alta decât cea expusă de șefa ISJ. Efectiv, se bat cap în cap.

Disperare și la minister, disperare și în ISJ pentru a o scoate basma curată pe Luciana Antoci, fervent activist PNL. Curat „România educată!”.

Criteriile de admitere a profesorilor mentori: Luciana Antoci a invocat, în apărarea ei, litera a), iar ministerul litera c). S-au încurcat în minciuni

Primul adevăr stabilit: nu a participat la concursul din 2012

Din toamna anului trecut, Ministerul Educației a constituit Corpul național de profesori mentori din preuniversitar și Registrul național. Printre cele 4.401 de nume din registru este și cel al Lucianei Antoci, șefa ISJ Iași.

Citește și: Unde se duc banii din taxe: 10 miliarde de lei datorii la stat au doar 6 companii ale statului

Pe 24 august și 1 septembrie, pe baza informațiilor de la câțiva profesori revoltați și a consultării metodologiei, REPORTER DE IAȘI a scris că Luciana Antoci nu îndeplinește condițiile de a intra în acest Corp Național. Profesorii o acuză de fals grosolan. În ultimele cinci săptămâni, Antoci nu a oferit un răspuns limpede care să închidă definitiv acest subiect.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...