Deputalul Ionuț Moșteanu (USR) cere măsuri pentru reducerea prețului carburanților. „Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină”

Data:

Deputalul USR Ionuț Moșteanu le transmite liderilor PSD și PNL că e nevoie de măsuri urgente pentru reducerea prețului carburanților: „Scădeți TVA și accizele!”.

„Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină. Nu de plafonarea prețului la carburanți avem azi nevoie, ci de măsuri urgente care să scadă prețul. Nu e normal să plătim 9 lei pe benzină, în condițiile în care aproape jumătate din prețul plătit îl reprezintă TVA și accize. Taxele. Domnule Marcel Ciolacu, lăsați declarațiile populiste. PSD și PNL au ocazia să arate că vor scăderea prețului la carburanți. Fac un apel către liderii celor două partide: Introduceți pe ordinea de zi proiectul USR de scădere a TVA-ului de la 19% la 5% și votați proiectul”, spune Ionuț Moșteanu.

Soluția avansată de Moșteanu pentru reducerea prețului carburanților

Deputatul USR le amintește celor doi lideri de promisiunile făcute în februarie 2022.

„Tăiați și din accizele imense la carburanți, așa cum v-ați lăudat la începutul lui februarie. Atunci ați anunțat toată presa că „e oficial, acciza se reduce cu 50%”. Măsura la care ați renunțat a doua zi. Preț benzină azi: 8.62 lei/litru. Cât am plăti fără TVA și accize? 5.35 lei/litru. Preț motorină azi: 9.18 lei/litru. Cât am plăti fără TVA și accize? 5.98 lei/litru. Soluția e simplă. Adoptați proiectul USR. Scădeți TVA și accizele. Nu plafonarea.”, mai spune Ionuț Moșteanu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Pe locul trei în lista candidaților pentru europarlamentare din...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...